Gıtar hoşuna gitmezse veya sıkılırsan büyük sıkınıtı... El yapımı gitarı elden çıkartmak zordur, millet ölü parasına almaz...
Hocam çok farklı,denenmemiş ve lüthier tarafından gitarlarında hiç kullanılmamış ağaçlar kullanmamanızı tavsiye ederim.Hiç akla gelmeyen telafisi çok zor sorunları çıkabiliyor ağaçların.Benm duydugum bir örnek sapın bükülmesi olmuştu mesela.İyi araştırmanızı öneririm
Aynen....🙂Fodera replikasında rakipsiz. =)
Erkan Sızarlar dediğin şeyi yapacak kadar amatör biri değildir dostum 😉Hocam çok farklı,denenmemiş ve lüthier tarafından gitarlarında hiç kullanılmamış ağaçlar kullanmamanızı tavsiye ederim.Hiç akla gelmeyen telafisi çok zor sorunları çıkabiliyor ağaçların.Benm duydugum bir örnek sapın bükülmesi olmuştu mesela.İyi araştırmanızı öneririm
Çok çok iyi bir adamdır,sadece çayını içmeye,sohbet etmeye bile gidebilirsiniz ama sohbeti fazla uzatmayın adamı işinden alıkoyup o taş gibi ağır maun odununu kafanızda denetmeyin 😀
Ancak sertifikasız ve oturmamış ağaçlar kullandığından(istemeyerek te olsa) saplarda 2-3 yıl sonra ciddi hareketlenmeler başlıyor...En önemlisi de kendisi bas gitar yapımında daha ustadır ve elektro gitarların sıfırdan yapımından ziyade tamiratında daha iyidir.
Saptaki hareketlenme ile ilgili resim paylaşabilir misiniz?Çok çok iyi bir adamdır,sadece çayını içmeye,sohbet etmeye bile gidebilirsiniz ama sohbeti fazla uzatmayın adamı işinden alıkoyup o taş gibi ağır maun odununu kafanızda denetmeyin 😀
Ancak sertifikasız ve oturmamış ağaçlar kullandığından(istemeyerek te olsa) saplarda 2-3 yıl sonra ciddi hareketlenmeler başlıyor...En önemlisi de kendisi bas gitar yapımında daha ustadır ve elektro gitarların sıfırdan yapımından ziyade tamiratında daha iyidir.
Diğer enstrümanist arkadaşlar nasıl yapar bilmiyorum ama ben hiç " yarın öbür gün lazım olur,sorulur çaldığım,sahip olduğum tüm gitarların günlük,aylık veya yıllık durumlarını fotoğraflayayım" demedim,düşünmedim bile.Ukala olarak algılanmak istemem ama "saptaki hareketlenme" için Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun sitesini açın herhangi bir resimdeki yay ve kirişe bakın;işte bu sap ahşabındaki hareketlenmeye ve o andaki tel ile sap arasındaki ilişkiye çok iyi örnektir.
Blogu takip ediyorum, gerekten başarılı, özenli hazırlanmış, tebrikler 🙂 Fakat benim burada öğrenmek istediğim şey, ( @bomberbass ) ağacın zamanla esnemesi nedir, ne değildir vb.bilgiler değildir. Erkan Sızar'ın yaptığı enstrümanlarda böyle bir durum var ise bunu gerçekten belgeleyip belgelenemeceğidir. Şuna dikkat çekmek istiyorum, söz konusu marka İbanez-Fender gibi yıkılmaz bir kale değil, Erkan Sızarlar isminde yerli bir üreticidir. Bu yüzden bilgi verirken biraz daha özenli ve dikkatli olmak gereklidir. Eğer dediğiniz durum gerçekse, evet bunu tüm tüketiciler bilmelidir.Kastettikleri ağacın "şişme" durumu, blogumda bu vb. sorunlara ucundan değinmiştim "sap açı bozulmaları" diye bir yazı var bakabilirsiniz gitarist başlığı altında.
Diğer enstrümanist arkadaşlar nasıl yapar bilmiyorum ama ben hiç " yarın öbür gün lazım olur,sorulur çaldığım,sahip olduğum tüm gitarların günlük,aylık veya yıllık durumlarını fotoğraflayayım" demedim,düşünmedim bile.Ukala olarak algılanmak istemem ama "saptaki hareketlenme" için Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun sitesini açın herhangi bir resimdeki yay ve kirişe bakın;işte bu sap ahşabındaki hareketlenmeye ve o andaki tel ile sap arasındaki ilişkiye çok iyi örnektir.