Jackson V Schecter

Merhabalar.
Hemen konuya girmek istiyorum sizi sıkmadan. Yeni bir gitar almayı düşünüyorum çok fazla araştırma yaptım ama kafama bir türlü oturmadı hep biyerlerden eksik kaldı ve sizin fikrinizi almak istedim.
-Ağır tonları rahat alabileceğim
-Ağır tonları tertemiz kayıt alabileceğim
-En uygunu olarak düşündüğüm, mümkünse emg pickuplu
-Jackson olacak ise rr kasa (Son serinin -rrxmg sanırım-japon olmayışından şikayetçi herkes ve pişman olursun diyor)
-İbanezden geçiş yapacağımı göz önünde bulundurarak (schecterın klavye kalınlığı çok uzun diyorlar internetin yalancısıyım hiç deneme fırsatım olmadı)
-Sabit köprü olmayacak

Bir gitar arıyorum. Seçenekleri eleye eleye 2'ye indirdim jackson ve schecter. Ama bu özelliklere sahip bir gitar biliyor isemiz paylaşmaktan çekinmeyin lütfen.

Jackson alacaksan ve hiçbir konuda başın ağrımasın istiyorsan pro serisi alacaksın, X serisinde duncan design kullanır oldular eskiden SD veya EMG kullanırken, hafiften ucuza kaçmalar başladı o seride son 1 2 yıldır, onun dışında FR special var, saddlelar yalama olur bi süre sonra onun masrafı olur, X ve Prolar arasında en fazla 700 800 tl fark var diye biliyorum, 0 alacaksan X serisi bile 2500 3000 arası, üstüne biraz daha çık tek eksiği sapında usa yazmamak olan jackson al derim jackson istiyorsan.

Yok Schecter diyorsan onda da benzer rakamları çıktın mı muazzam gitarlar var, mesela JLo7 V denedim sabit köprülü, elime çok rahat geldi, sapı çok güzel kavradım ben. Tamamen kişisel beğeni meselesi.

Merhaba,
Jackson almayı düşünüyorsanız, firma Fendere devredildiğinden bu yana şahsen kalitede bir düşme olduğunu düşünüyorum. Ancak halen amerikan sl2h mah ve aynı modelin mah q versiyonu çok iyi. (Evet pahalı bildiğiniz üzere)
Schecter da sanırsam biraz daha makul bir fiyat performans eğrisi yakalayabilirsiniz.
Eğer çin yapımı olduğuna takılmazsanız ve bulabilirseniz (galiba 2013 yılında üretimi sonlandırılmış) size Charvel dx-1 fr önerebilirim.

Her halükarda, ağır ton algısı subjektiftir ama şahsi algıma göre, maun gövde ve tercihen maun saplı (akçaağaç da olabilir diye değerlendiriyorum) bir gitar düşünebilirsiniz.
Manyetik konusunda ise eğer bass ağırlıklı tonlar istiyorsanız pasif manyetikleri cidden değerlendiriniz. Aktif manyetiklere göre biraz daha net olduklarını değerlendiriyorum. Bass ağırlıklı tonlarda daha fazla netlik sizin için daha tercih edilir olabilir.

Esenlikler dilerim.

schecter'lar kore üretimi gitarlar öncelikle (sgr'lar hariç) jackson gitarlardan daha geniş bir ton alırsın demek yanlış olur çünkü kullanılan ağaç türleri aynı (genelde) kullanılan manyetikler aynı (yaklaşık olarak) o yüzden elektronik aksam ve hardware kalitesi yüksek modellerinde hangisi daha iyi fiyat performans sağlıyor gibi düşün. mesela olmaz ama schecter'da floyd rose original kullanmışlar 4000 lira aynısı jackson da 10000 lira gibi sadece örnek veriyorum aynı durum jackson da da olabilir ama alacağın modelleri kesinleştirirsen ve bütçeni yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.
Bütçem 3000 civarı sabit köprü istemiyorum, aktif manyetik ve Ibanezlere yakın sap kalınlığı olan bir gitar arıyorum.

Para veriyorsan eğer bir kere Licensed Floyd Rose ibareli gitarlardan uzak duracaksın. Ha verimli sonuç alınabilir ama sonuçta kötü köprüler. Bunu yaptıktan sonra geriye uygun olarak ne kalıyor ? Ibanez. Birde saplarını da Ibanez gibi istiyorsunuz. Demek ki Ibanez'in size göre 2 tane önemli artısı varken neden Shechter veya Jackson arıyorsunuz ?

Jackson pro sabit köprü ve sonrasında schecter c1 custom kullandım hep eksik keşke biraz daha şöyle böyle olsaydı deyip durdum şuan İbanez s 5470 prestij kullanıyorum herşey yolunda. Demek istediğim Şuki eğer İbanez sapı size rahat geliyorsa fanteziye gerek yok sadece al sat yapıp zaman ve para kaybederseniz...

Ibanez candır, gerisi heyecandır. Bende dahi olmak üzere gitar çalan insanlara rahat batıyor. Bu sebepten vibrato sistemlerinde dünyanın en iyisi, sap rahatlığı ve inceliğinde sayılı, eğer ucuzuna kaçmazsanız manyetik konusunda dünya devi, dimarzio gibi bir firmayla çalışan ve fiyat performans açısından her modelinin yüksek not alacağı bu markayı sırf ıhlamur gövde kullanıyor diye değiştiriyoruz. Halbuki ıhlamur iyidir, hafiftir, skolyozu önler.

Basswood(aka Ihlamur) kötü ağaç algısı hiç doğru değil. Karakterini sevmezsiniz orası ayrı fakat kaliteli ağaçtır. Kızılağaç'ın bir tık altı gibi bir algı var mesela, doğru değil. Hafiftir, rezonanttır. Eq olarak dengeli buluyorum.

Hocam gidip deneyip al bence. Bilen bilmeyen herkes yazmış bir şeyler. Ama aklımdakini yazayım ben yine de. Fiyat performans olarak Schecter en mantıklı seçim bence. Schecter Blackjack veya hellraiser ya da ibanez prestige serisi alırsan ne gitarda ne işçilikte ne de kullanılan malzeme de bir kusur bulamazsın (s7 manyetikli prestige modeller vardı bir ara. Onlar hariç tutulabilir). Ayrıca bir üst mesajın mantığıyla Schecter'deki floyd rose (ki üstünde nal gibi floyd rose yazar) uzak durulması gereken bir köprüyse Synyster Gates bunun farkında değil henüz. Gitarında 1500 serisi var çünkü. Neyse... Bende ibanez prestige ve schecter a-6 frs var. İkisi de çok iyi gitarlar. Jackson hiç çalmadım ama ibanez ve schecter için aldığında pişman olmazsın diyebilirim. İlla seç dersen sustainiacla çok oynadığımdan Schecter çalıyorum ben sürekli 🙂 Ibanez askıda duruyor ama o da çok iyi gitar dediğim gibi. Deneyip, görüp almalı...

Edit: He bir de aktif emg 81 yerine pasif seymour duncan nazgul tercih etmelisin bence. Karşılaştırmalı videolar var. Emg 57 dersen ikisini de dinleyip seçmelisin.

Son düzenleme:

Geri