Jackson CBXV Ellefson Signature sahibiyim. Hint üretimi modellerden. Sorulan modelin spesheetini incelediğimde aynı skala, radius ve profile sahip olduğunu görüyorum. Şahsen konforlu bir sapı olduğunu düşünüyorum. Deneyen basçı arkadaşlarımın çoğu da benzer yorumları yapıyor ancak slap çalımının pek mümkün olmadığını ekliyorlar her seferinde. Ayarlanabilirlik konusunda da, benim biraz tuhaf bir konfigürasyon tercihim var. C standart akortta şarkılar icra ediyoruz. Bu sebeple 6 telli bas seti alıp, üst 5liyi takıyorum. Kalın E'yi C'ye düşmek yerine en üstteki B'yi C'ye gererek biraz daha yüksek tansiyon kovalıyorum. Ancak gitarı bu hale getirdiğimde teller hep konfor limitinin en alt noktalarında gezdi.
Sahnedei provada metal çalmak için konforlu bir gitar ancak nedense tonal olarak metal dışındaki işlere karşı hep bi kalaslık hissediyorum. Belki ben tam olarak anlaşamadım, belki EMG HZ manyetikler ya da preampinden kaynaklı. Ancak sakin birşeyler çalayım dendiğinde çok daha ucuz Harley Benton MB5-SBK basım çok daha doğru hissettiriyorlar.
Ancak 2. elde üstüne biraz daha eklenerek alınabilecek Lakland 55-01 kadar doğru entonasyona, tuşe tepkisine, teller arası dengeye sahip bir bas gitara rastlamadım. Mesajımın başında bahsettiğim akortsal davaroluğu bu gitarda yaptığımda da telleri inanılmaz yakın tutabiliyorum. Muhtemelen üst segment Fender'lar ya da daha kemik işler için Dingwall gibi markalar rakip olabilir bu gitara. Ek olarak Lankland'ın tonal çok yönlülüğü de, her seferinde ciddi kayıt işlerinde onu tercih etmeme sebep oluyor.
Şahsi önerim orta segmentte kalınacaksa Jackson kovalamak günün sonunda hayal kırıklığına sebep olabilir. Hele sıfır olacaksa inanılmaz bir imkan israfı olur. Ancak 2. elde kelepir fiyata denk gelirse niyetlenilir. Daha düşük fiyatlara erişilebilecek Cort, Sire gibi markalar daha sonuç odaklı tercihler olacaktır. Ya da sıfırına verilecek paranın üstüne biraz daha eklenirse 2. el olarak kalıcı bir bas alınıp her işe kullanılıp gece rahat uyunabilir.
Edit* Basta zaten tek E var, Kalın E saçma olmuş ama mevzuyu çözmüşsünüzdür. Lol.