Japon Müziği Çalmak İçin Elektro Gitar Önerisi

Arada bi göz atıp güldüğüm ilanlar oluyor ciddiye alınıp cevap verildiği için.
çok bilmiş gibi anlaşılmamak ve kimseyle laf yarıştırmaya girmemek için de uzak dururum hep.
Bu seferde yine güldüm biraz ve hiç bişey yazmadan geçecektim ama yazılanların sonuna geldiğimde çıkan reklam da komik mi desem takip mi ediliyoruz desem bilemedim ama yazılanların sonuna geldiğimde forumda çıkan reklam az önce marketten fotodaki reklamı geçen bu iki üründen başka marka tahin-pekmez almıştım.
BBG biri bizi gözetliyor mu?
Hadi buda benden bi komplo teorisi olsun 😅

Tavsiye isteyen arkadaşa da haddime olmadan naçizane tavsiyem; ana vatanı Japonya olan made in japan ibanez jem serilerinden biri olabilir.
Jackson soloist olmaz, olursa da ayıp kaçar Japonlara çünkü 90 yıl önce japonyayı dümdüz eden Amerikanın markasıdır Jackson 😄

Şaka, şaka 😄

175932 eklentisini görüntüle
Teşekkür ederim...

Sadece bu ürünü buldum iyi midir acaba ya da başka bulabileceğim biyer var mıdır. Popüler müzik mağazalarında stok yok

Başlıkta Japon müziği yazınca şaşırdım dedim herhalde böyle enteresan geleneksel uzak doğu müzikleri çalacak adam gitarla.Başlığa girdim bir de ne göreyim meğer anime müziğinden bahsediyormuş japon müziği derken 🙂)

Öneri olarak:İbanez Jem alın geçin para da bolmuş zaten

Şimdi şunu en başta belirteyim.
Ben müzik icraatı, matematiği ve ilgili aparatları gitar-pedal- vesaire konusunda bu platformda otorite kişi değilim, maddiyat el verdikçe kendime yetiyorum.
"Kim otorite ?" diye sorarsan da benim buradan gözlemlediğim kadarı ile @barrios, yine pedal vesaire konularda @solitude71 adlı kullanıcılar gerekli bilgiye sahipler tavsiye konusunda.
ama yeterki cevap vermek için altı dolu , elle tutulur bi soru/yardım ihtiyacı olsun.

İbanez tavsiye ederken de zaten şaka olduğunu belirtmiştim.
Ama bide onca para miktarına liste fiyatı olan ve zaten ana vatanı Japonya olan ibanez için, Jem serileri yumuşak bi tür olan ıhlamur ağacından yapıldığı ve ton konusunda bana hitap etmediği için o paraya abanoz tuşeli kızılağaç gövdeli ömürlük bi made ın usa Jackson almayı kendimce doğru bulurum. Jackson sapı ibanez'e kıyasla kalın ama benim tercihim kalın sap jackson.
Çok da alışmayın ibanez gibi incecik
saplara, LP ile shred çalanlar da var.

Jem seri gibi üst seviye bi ibanez alacaksan da Zuhal müzikte bulabilirsin mutlaka.
bikaç Jem serisi olduğu için eline alıp denemeni tavsiye ederim.
kendi fikrimce kıyafet, ayakkabı satan internet alış-veriş sitelerinden enstrüman almayı doğru bulmuyorum.

Şimdi şunu en başta belirteyim.
Ben müzik icraatı, matematiği ve ilgili aparatları gitar-pedal- vesaire konusunda bu platformda otorite kişi değilim, maddiyat el verdikçe kendime yetiyorum.
"Kim otorite ?" diye sorarsan da benim buradan gözlemlediğim kadarı ile @barrios, yine pedal vesaire konularda @solitude71 adlı kullanıcılar gerekli bilgiye sahipler tavsiye konusunda.
ama yeterki cevap vermek için altı dolu , elle tutulur bi soru/yardım ihtiyacı olsun.

İbanez tavsiye ederken de zaten şaka olduğunu belirtmiştim.
Ama bide onca para miktarına liste fiyatı olan ve zaten ana vatanı Japonya olan ibanez için, Jem serileri yumuşak bi tür olan ıhlamur ağacından yapıldığı ve ton konusunda bana hitap etmediği için o paraya abanoz tuşeli kızılağaç gövdeli ömürlük bi made ın usa Jackson almayı kendimce doğru bulurum. Jackson sapı ibanez'e kıyasla kalın ama benim tercihim kalın sap jackson.
Çok da alışmayın ibanez gibi incecik
saplara, LP ile shred çalanlar da var.

Jem seri gibi üst seviye bi ibanez alacaksan da Zuhal müzikte bulabilirsin mutlaka.
bikaç Jem serisi olduğu için eline alıp denemeni tavsiye ederim.
kendi fikrimce kıyafet, ayakkabı satan internet alış-veriş sitelerinden enstrüman almayı doğru bulmuyorum.
Aman diyeyim, otorite olmak gibi bir iddiam yok, yanlış anlaşılmasın. Çalgıcıyım, gitarda çeşitli tarzlarda icracı olarak ve emprovize üzerine deneyimim var; bir de müzik teorisinin gitar klavyesine uygulanması konusuna çok kafa yormuşluğum var.
İşin ekipman boyutunda birikimim çok daha sınırlıdır. Elektrik-elektronik altyapım ne yazık ki yok; dijital audio konusunda da aceminin bir tık üzerindeyim.

Değilim. .....nokta.

Eski üye, çok mesaj ve çok yorum dolayısıyla öyle bir izlenim oluşuyor ama ben sıradan vasat bir ev gitaristiyim. Bu iş sadece hobi ve çok alet alıp satmaktan başka bir özelliğim yok. Çok alet al-sat veya deneme fırsatı olduğu için de pek çok konuda fikir belirtebiliyorum. Yazdıklarım sadece bizzat denediğim veya sahip olduğum cihazlarla ilgilidir... olmayanlarla ilgili de ahkam kesmem.
Özelden de çok fazla soru veya öneri talebi geliyor. Hepsine verdiğim ortak cevap; bilgi ve fikirlerimi forumda yazıyorum zaten, kişiye özel taleple gelmeyin çünkü bilirkişi değilim siz de benim kadar araştırabilirsiniz ve "üstad" kisvesi ile yönlendirmek de haddime değil.

Değilim. .....nokta.

Eski üye, çok mesaj ve çok yorum dolayısıyla öyle bir izlenim oluşuyor ama ben sıradan vasat bir ev gitaristiyim. Bu iş sadece hobi ve çok alet alıp satmaktan başka bir özelliğim yok. Çok alet al-sat veya deneme fırsatı olduğu için de pek çok konuda fikir belirtebiliyorum. Yazdıklarım sadece bizzat denediğim veya sahip olduğum cihazlarla ilgilidir... olmayanlarla ilgili de ahkam kesmem.
Özelden de çok fazla soru veya öneri talebi geliyor. Hepsine verdiğim ortak cevap; bilgi ve fikirlerimi forumda yazıyorum zaten, kişiye özel taleple gelmeyin çünkü bilirkişi değilim siz de benim kadar araştırabilirsiniz ve "üstad" kisvesi ile yönlendirmek de haddime değil.
Ben kendimden yola çıkarak önerdim zaten, kişiye özel tavsiye yok.
Zaten espiri ile yaklaştım elemana.
Benim de fikrimi sordu ama kendim halâ gitar+kablo+amfi üçgeninde kalmış evde kendime+duvarlara çalıcı olduğum için bu konuda benden daha bilgili sayılan üyelere yönlendirdim.
Kendi tercihim olacaksa da 100 küsür binlere gitar alacak olsam ıhlamur gibi yumuşak ağaçlı ve kaaaaaaat gibi ince saplı japon ibanez jem yerine kızıl ağaç gövdeli kalııııııın saplı bi U.S.A Jackson'u tercih ederdim o fiyatlara.
Bu tamamen benim kişisel tercihim.
Tamam işçiliği çok üst düzendir Jem lerin ama o fiyat için her yerde yetişen, yumuşak bi ağaç türü olup işlemesi kolay bi ağaç kullanıp o fiyatlara satışa sunulması biraz terbiyesizlik bence.
Bu da benim kişisel görüşüm.
elemana da belirtin zaten.
1994den beri motorsiklet kullanıyorum ama sadece 4 motor sahibi oldum.
Ama Cruiser motor/sürüş konusunda otorite kişi olduğum şu götürmez bi gerçektir 😈
Motor muhabbeti dönen ortamda sorduklarında mütevazi davranıp halâ öğreniyorum dediğimde yükselen kişiler 30 yıldır kullandığımı duyunca süt dökmüş kediye dönünce yüz ifadelerini görmek eğlenceli oluyor 😄

Fazla mütevazilik cahilden nasihat aldırır diye çok söylerdi rahmetli babam.

O ince çizgiyi tutturmak için kendimi bazen kastığım oluyor.

Yıllarca bir hobi/iş üzerinde çok fazla mesai harcayan insanların tecrübelerini paylaşması elbet otoriterliğe yol açar,çok mütevazi olmamak lazım.

Sadece karşı tarafın saygı duyması ya da duymaması sonucunda ki sinir sistemlerinin sağlıklı kalması şart.

Hele Türkiye’de.

Resim olunca otorite kişi Bob Ross, ama yaşamıyor ne yazıkki.
Air brush olayına dalıcam bi ara hot rod fire/ real fire türü.
Neyse konuyu çok saptırmayalım da tez vakitte kaaaaat gibi saplı bi gitar bulalım, fiyat önemli değilmiş zaten.
Varsa böyle bi gitar bilen din iman sahibi acil el atsın da çözelim mevzuyu 😄

O cahillerden
Fazla mütevazilik cahilden nasihat aldırır diye çok söylerdi rahmetli babam.

O ince çizgiyi tutturmak için kendimi bazen kastığım oluyor.

Yıllarca bir hobi/iş üzerinde çok fazla mesai harcayan insanların tecrübelerini paylaşması elbet otoriterliğe yol açar,çok mütevazi olmamak lazım.

Sadece karşı tarafın saygı duyması ya da duymaması sonucunda ki sinir sistemlerinin sağlıklı kalması şart.

Hele Türkiye’de.
Evet, onlardan Cruiser motor camiasında çok var. klüp üyesi olmak, deri yelek giymek için motor alanlar çok var.
Cahil mi yoksa kendilerini çok akıllı mı sanıyorlar belli değil ama iyi bi tedavi edicem bigün birini.
Yahu eskiden Cruiser hayranı olan ama parası harleye yetmeyen gider yarı fiyata Japon Cruiser alırdı ama şimdi Harley daha ucuz.
25 yıllık 750cc japon Cruiser 10 yıllık 1600cc Harleyden fazla para isteyip de yaşı 26 olup 30 yıldır motor kullanan birine ayar vermeye kalkıyor karşısındski görmediği için kendisi gibi acemi sanıp.
2022 model 1870cc Harley breakout 924 bine beklerken 2015 model suzuki vl1500 için 925 bin, 98 model VL1400 için 875 bin yazılıyor.
Yani 100 Watt katana fiyatına 15 Watt Cort amfi diyeyim en basit örnekle.
Birisi de ali ex'den eve teslim maaliyeti 150 dollar olan ve sahteuiiiiiiim diye bayrak sallayan çakma Gibson için "Amerika'dan müzayede den alındı" deyip 175.000 lira yazmış.

Son düzenleme:
Madem çok para var 🙂

esp.webp res_4d97cdb4e8f56bde1da5aeef7f066257d1def6c1.webp

Resim olunca otorite kişi Bob Ross, ama yaşamıyor ne yazıkki.
Bob Ross demek otoriteye baş kaldırı demektir, adamın çıkış noktası zaten contemporary sanat okuluna gitmesi ve burada aradığını bulamamasıyla başlar, der ki; bir ağacın nasıl resmedildiğini söylemezler ama ne olduğunu söylerler.

Kendisi zaten resim yapabildiğini göstermez sizin de yapabileceğinizi gösterir. Meslektaşları bu adamla badana fırçasıyla resim yapıyor diye az alay etmemişlerdi.

abim sayın abim 😁 ciddi alıcıysan 100M doları hesabıma gönderdikten sonra pazarlık yapabiliriz 🤣 sen o köprüyü nasıl istiyorsan öyle ayarlarız be yaaaa
Garanti mi bu? Sakata gelmeyelim sonra?

Bob Ross demek otoriteye baş kaldırı demektir, adamın çıkış noktası zaten contemporary sanat okuluna gitmesi ve burada aradığını bulamamasıyla başlar, der ki; bir ağacın nasıl resmedildiğini söylemezler ama ne olduğunu söylerler.

Kendisi zaten resim yapabildiğini göstermez sizin de yapabileceğinizi gösterir. Meslektaşları bu adamla badana fırçasıyla resim yapıyor diye az alay etmemişlerdi.
Contemporary tayfasının özeti bu bence. Kendisi başka bir şey yapamadığı için ahkam kesmeyi meslek edinen tipler. Bunların caz versiyonları da var, evlere şenlik. Nickname Joe Pass olduğu için ona atfen söyleyeyim, Joe Pass sağ olsa bu tip sersemlerin kafasında gitarı kırar.

Yakın zaman forumda "teori neden gerekli değil" tadında efelenmeye kalkan kafa da bu kafadır aslında.
Neymiş efendim, Beatles teori bilmiyormuş da... O düzeyde yetenekli isen tabii ki teoriye ihtiyacın olmaz, zaten sana "hazır gelir". Dehanın teoriye ihtiyacı yoktur, ondan sonra gelenler onun yaptığı işin teorisini yapar zaten.
Geri kalan faniler ise biraz daha fazla (!) çaba sarf etmek zorundadır. Yetenek daha az ise, çalışarak açığı kapatırsın. Arkadaş sanki ikinci bir John Lennon da, ama bizim haberimiz yok🙂
Peki hem tembel hem yeteneksiz isen ? İşte o zaman "contemporary" olursun 🤣

Geri