Japonya'dan Gitar Almak

Merhaba sevgili arkadaşlar konu başlığından da anlaşılacağı üzere ilerde Japonya'ya gitmeyi planlıyorum. Oradan Gitar almak gibi bir niyetim var.
Bu konuda tecrübeli olan daha önce alışveriş yapan var mıdır forumda?
Tatile gideceğim için belli yerlerde bir iki gün kadar kalacağım. Bu yüzden önceden planlamak benim için önemli olacaktır.
İnternetten baktığımda çok değişik fiyatlar görmekteyim.

Link vermek yasak mı bilmiyorum ama "【デジマート】楽器と音楽機材専門の検索&総合情報サイト" şöyle bir web sitesi var, anladığım kadarıyla kullanılmış ve sıfır ekipmanlar satılıyor. Sanırım sadece bir web sitesi değil Japonya'daki bazı müzik marketler buralara ilan veriyor. Yani benim anladığım bu.
Şimdi hal böyle olunca bu konuda deneyimli birisinin önerilerine ve tavsiyelerine ihtiyacım doğuyor.

Şimdiden teşekkür ederim.

Japonlardan ikinci el mal almak sıfır mal almaya benzer. İkinci el olan üründe hata varsa direk söylerler. Fiyatını ona göre belirlerler. Bu yüzden çok farklı fiyatlar görebilirsiniz. Dolandırılma ihtimaliniz neredeyse 0.

Japonya'dan gitar alacaksanız oranın üretimi olan ürünlere bakın. İbanez, Esp Edwards, Fujigen, Caparison gibi. Nispeten daha uygun olacaklar.

Ben de seneye gitmeyi planlıyorum.Gitmişken fender in mağazasına da gidin mutlaka. Youtube ikinci el mağaza videoları var japan için fiyatlar çok da ucuz denemez.

Reverb'ten satıcı lokasyonunu Japonya seçip gideceğiniz şehirdeki satıcılara yine uygulamadan mesaj atıp iletişime geçebilirsiniz.
Güzel bilgi bunu yazdım bir kenara,
daha önce japonyaya gittim bir kaç kez ama çok vaktim olmadı gezmeye. İşin aslı japonların insanları maddi anlamda kazıklamadıklarına defalarca şahit oldum. Hatta sitelerine baktığımda bazı ürünlerin mağazada sergilendiği için üstünde küçük çizikler olabileceğinden daha ucuz olduğunu da gördüm.
Uzun lafın kısası Türkiyede 120.000 lerde olan gitarın Amerika fiyatı; 2500 Dolar (85,000 TL)
Kanada Fiyatı; 3500 Kanada doları (85,000 TL)
Thailand fiyatı 86.000 Baht (85,000TL)
Japonya fiyatı 55.000 TL

Arada çok ciddi uçurum var resmen.
Bu yüzden eşimle birlikte gittiğimde 2 gitar bir kafa amfi almak gibi bir planım var.
Sizce gümrükten geçerken sorun olur mu

Geri