Efsaneyi kısaca özetleyelim. R.I.P
Ne kadar ironik değil mi; adamın solosu efsane olmuş, ama grupta yok. Soloyu çalan John Sykes, ama klipte görünen Vivian Campbell.
David Coverdale bu adama neden bu şekilde bir kazık attı, bilemiyorum. Whitesnake 87 albümünün bu denli büyük bir etkisi olmasında belki de en büyük pay Sykes'ındır.
Tuhaf bir not daha düşeyim: Bu klipte oynayan kadın Tawny Kittaen, biraz "rock chick" takılmayı seven çılgın bir hatundu. Coverdale ile bu klip vs münasebeti ile tanışıp evlendiler. Uzun sürmedi🙂 Hızlı yaşadı, o da 2021'de öldü.
Vaktiyle David Coverdale "Guitar for the practicing musician" dergisine verdiği röportajda (mealen yazıyorum) Sykes'ın "kendi gitar soundu olmadığını fark ettiğini" söylemişti. Adamı atma bahanesi olarak o zaman söylediği bu. Bahaneye gel ! Kavgada söylenmez bu laf.Bu olayın altından da Bob ROCK' ın çıkması enteresan.
Beatles ın da dağılmasının sebeplerinden biri şirketin Prodüktör tercihiydi.
RISK albümünde Marty nin de gruptan ayrılmasını Mustaine prodüktöre bağlıyor ama bence tamamiyle kendinin halt yemesiydi. Netekim Prodüktörler ciddi etken.
Vaktiyle David Coverdale "Guitar for the practicing musician" dergisine verdiği röportajda (mealen yazıyorum) Sykes'ın "kendi gitar soundu olmadığını fark ettiğini" söylemişti. Adamı atma bahanesi olarak o zaman söylediği bu. Bahaneye gel ! Kavgada söylenmez bu laf.
Yıllar içerisinde (internet yoktu bir zamanlar...) öğrendiğim bu şeyleri birleştirdiğim zaman, bulmacanın bazı parçaları yerine oturuyor ama bence birileri halen yalan söylüyor (ya da gerçeği tam söylemiyor). Mesela, gitar kayıtları için aylarca uğraşıyorlar, aradıkları soundu sonunda Bob Rock yakalıyor filan... Bu da Coverdale'in söylediği ile bir miktar örtüşüyor.