Henry Purcell 36 yaşında öldü.1600'larda yaşadı. İngiliz. Beni tek rahatsız eden Operalarının dilinin ingilizce oluşudur çünkü operada fransızca,italyanca ve almanca dışında hiçbir lisana gelemiyorum,kulağımı çok rahatsız ediyor. Hatırladığım kadarıyla Dido and Aeneas bestelediği ilk operaydı. Ayrıca Dido's Lament'ı biliyorum. Soprano aryası. Biraz sözlerini de hatırlatayım: "Whem I'm laid,am laid...in earth, may my wrongs create no trouble, no trouble in..thy breast". Opera camiasında özellikle barok dönem eserler arasında ünlüdür,ilgilenen bilir. Hoştur. Fakat bende adamın hiçbir operası CD'de yok,sadece plak olarak halamda vardı o opera zamanında,ordan dinlemiştim. Ayrıca o adamın The Fairy Queen Operası da iyidir genel olarak. Ama dediğim gibi operada ingilizce beni çok rahatsız ediyor. Dido's Lament beni de dinlediğimde etkilemişti,bulursam operanın tümünü (CD olarak) alabilirim. Hem araştırmacı hem de dinleyici olarak klasik müzik ve opera en sevdiğim müzik türüdür kardeş.
Ben de "E Lucevan Le Stelle" nin üzerine tanımam (Puccini-Tosca). Belki bilirsin,çok ünlüdür. Tenor aryası. Özellikle Franco Corelli'den dinlemeni öneririm.
UP THE IRONS.
The Dark Rider :twisted:
Ben de "E Lucevan Le Stelle" nin üzerine tanımam (Puccini-Tosca). Belki bilirsin,çok ünlüdür. Tenor aryası. Özellikle Franco Corelli'den dinlemeni öneririm.
UP THE IRONS.
The Dark Rider :twisted: