Sağol kardeş
🙂
İşte biz bunları duyabilmek için yaşıyoruz.
Bu tür yorumlar, şu an yaşadığım türlü sıkıntıları, parlayan bir alevin karanlığı bir anda yok etmesi gibi unutturup, yüzüme kocaman bir gülümseme yerleşmesine vesile oluyor.
Ve her zamankinden daha çok gaza gelip güzel şeyler üretmeye, sunmaya teşvik ediyor.
Ama bence gerek performans gerek teknik konular açısından o kadar da büyütülecek şeyler değil yaptıklarım.
Türlü hatalar ve eksiklikler var hala ve tabii ki ben şu alemde vasatın ötesine geçebilmiş bir gitarist bile değilim.
Ne cevherler var aramızda, sessiz sedasız müziğini yapan.
Bunu kimseye taş atmak için söylemiyorum.
Neyse...
Çeşitli noktalara açıklık getirelim biraz da
🙂
Bas gitar konusunda haklısın.
Çalmayı çok sevmeme rağmen iyi bir bas gitarist sayılmam.
O nedenle zaman zaman istenmeyen sesler çıkabiliyor tellerden.
Davular VST değil. Canlı kaydedilmiş looplar.
Benim kesip, biçerek, gerektiğinde temposunu değiştirip şarkıya uygun hale getirdiğim hazır malzeme yani (
hazır çorba gibi oldu 😀 ).
Zaten o yüzden davul içerisindeki herhangi bir öğenin ses veya tonuna müdahale edemiyorum (
mümkünse de ben bilmiyorum zaten 🙂 ).
Cubase SX'de kaydediyorum çalışmaları.
Nazar değmesin, bilgisayarım kısıtlı donanımına rağmen (
bunu işin profesyonellerinin kullandığı donanıma istinaden söylüyorum) iyi iş çıkarıyor şimdilik
🙂
Donanımı daha önce şu sayfada yazmıştım:
http://www.turkrock.com/ftopic19623-0-asc-100.html
Doğaçlama konusuna gelince...
Sözünü ettiğim, herhangi bir melodinin önceden tasarlanmamış olduğuydu.
Bazı gitar riflerini tek seferde kaydedip, ufak hatalara rağmen olduğu gibi bıraktım.
Doğal olması ve
"ben hata yaparım" diyebilmek için
🙂
Tabii ki kaydettikten sonra kesip biçip, panlamaları ayarladım. Bazı hoşuma gitmeyen kısımları çıkardım.
Gitarın sesinin kısık olması tamamen benim kişisel tercihimdir.
Duyulması benim için yeterli, kimsenin gözünün içine sokmayı sevmiyorum.
Öte yandan zaten çok açınca dengeyi bozup diğer enstrumanların net duyulmasını engelliyor.
Ancak gelen yoğun istek üzerine bir dahaki miksajda konuyu tekrar değerlendireceğim
😉
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Her konuda çekinmeden merak ettiğiniz şeyleri sorabilirsiniz.
Bende cevabı varsa mutlaka öğrenirsiniz 🙂
(Ama benim de bilmediğim daha çok şey var. Ben de o eksiklerimi başka ortamlarda işin piri ağabeylerimizden öğrenerek kapatmaya çalışıyorum)
jokerMG demiş ki:
Yorumlarınızı duymaktan mutluluk duyarım
Görüşmek üzere
🙂