Hocam doğru anlayayım diye dönüp dönüp tekrar okudum. Ahşabın üzerine manyetikle alakalı ton oturabilecek bir hafızası olduğunu düşünmüyorum. Yıllar içinde ahşap biraz daha kuruyarak tonu oturuyor, bir miktar değişiyor deseydin bir nebze olsun hak verecektim ancak manyetiklerin ahşabın tonunu kalıcı olarak etkilediğine kesinlikle katılmıyorum.
Stratımda en az 30 farklı manyetik kombinasyonu denemişimdir, kullanmışımdır son 10 yıl içinde. Her biri "tonun oturma zamanını" sıfırlayıp yeniden mi başlatmış oldu bu durumda? Bu denemelerde sesini tonunu hiç beğenmeyip taktıktan 3-4 saat sonra söktüğüm manyetikler oldu, takar takmaz çok beğendiğim manyetikler oldu.
Bir soru daha, örneğin ben the chopper'ı 7-8 ay kadar neck pozisyonunda denedim. Beğenmedim, hep bir şey eksikti. Sonra bridge'e aldım ve beğendim. Herşey tamam oldu. Manyetiğin gitar üzerindeki yerini değiştirmek de "tonun oturma zamanını" sıfırlamış mıdır?
Konu sahibi
@consfow arkadaşım,
Normalde
(daha önceki konularda) @Ovicrine kullanıcısının yorumlarını beğenir katılırdım ancak bu yorumuna ısrarla katılmıyorum. Seni veya konuyu ileride okuyacak başka bir kişiyi de yanlış yönlendirmesini istemiyorum. Yukarıda
@cliffalian Schecter'in bir modelini belirtmiş. İnternet üzerinden baktım. Gayet güzel görünüyor bakmanı öneririm.
İş manyetik değiştirmeye geldiği zaman tekrar yazabilirsin, daha detaylı konuşuruz. Dremel diye bir alet var. Aslında bu alete ismini vermiş markanın adı bu. Yerli üreticilerde
(A101'de vs) daha ucuz alternatifleri var. Biraz el işçiliği var ise, bu aletten bir tane alıp, Crybaby'ler için satılan pil kapaklarından da sipariş ederek uygulanabilir. Bir lüthier'den destek alınabilir veya dediğin gibi pasif modeller düşünülebilir.
(ben olsam aktif düşünürdüm)