Evet attığınız ilan bahsettiğim gitar.Başka birsürü ilan baktım şuana kadar yaklasık son 2 aydır her gun sahibindende gitar bakıyorum artık bakılacak gitar kalmadı hatta her gunun sonunda sahibindeni açıp bugun ne yeni ilan gelmis diye kontrol etmeye basladım 🙂 Başta gitar bakarken floyd rose hevesim vardı ama ben genel olarak hem tek gitarım olacağından bunun dısında evde bakımında vs. zorlanmak/uğraşmak istemediğimden bir de gün içinde sık tuning değiştirdiğimden dolayı floyd rose istemiyorum direkt sabit ya da tremololu istiyorum.Ama ilanlara bakıyorum ve sabit köprülü adamakıllı bir rr kasa yok hep js32ler var ve sırf bu yuzden ben de rrden vazgecmistim.Daha sonra aklıma geldi acaba sabitlesem nasıl olur diye bu merakım üstüne de bir konu actım zaten belki görmüşsünüzdür.forum dışı bir luthier abime de sordum o da gayet mantıklı olur diye cevap verdi ben de olur herhalde ya diyip heveslenmiştim.Simdi dediklerinizi okuduktan sonra galiba tekrardan hayallerden vazgecmek zorunda kalacağım gibi duruyor 🙂 he bir de bu jacksonlar dışında bir tane ilan var onu da atayım fikrinizi almak isterim.@andeoew X serisi çok fazla varyasyona sahip. 2015-2016 civarına kadar üretilen Hint versiyonlar beni biraz korkutuyor. Görece iş yapacak orta segment gitarlar olsa da artık hardware yaş gereği yorulmuştur. O dönem X serilerinde kullanılan FR Special'lar ise epey dertliydi. Elimden 4 - 5 tane geçti, kaç tane saddle alıp değiştirdiğimi hatırlamıyorum bile. Bu dönemin gitarlarını 24. fret sonrasında bulunan seri numaralarından tanıyabilirsiniz.
2015 - 2016 sonrası üretine Endonezya çıkışlı X serilerinin biraz daha eli yüzü düzgündür. Yıl sebebiyle görece biraz daha diridir (önceki kullanıcının çabasına bağlı olarak). Hintlere kıyasla mutlu edebilir. EMG 81-85 var hem bir önceki hem bu bahsettiğim seri üzerinde. EMG sounduyla barışık olan adam bu gitarla sahneye de çıkar, kayda da girer. Köprüye çok asılma planı yoksa sabitlemek de çok elzem değil. Hatta tahtayla, 9V pille falan sabitlemek ciddi anlamda sustain öldürüyor. Önermem. Bunların seri numaraları headstock arkasında yazar.
Bunları 2021-2022 gibi sanki Çin'e kaydırdılar, ya da Endonezya devam etti ama üretim kalitesini düşürdüler. Üstüne Jackson marka manyetikler falan geldi. Döneminin USA->Pro->X sıralaması hatrı sayılır ölçüde şaştı. X ile USA arasında yalnızca tek seri varken, bu son üretimlerde üstüne Pro Plus geldi, Concept geldi, MIJ geldi, X serilerini az daha özenilmiş JS32 noktasına çektiler. Ben bu serinin örneklerine çok para vermezdim.
Daha da yardımcı olmak adına, niyetlenilen gitar şu ise, ben pek bulaşmazdım.
30 az para değil. Çok daha güncel Uzakdoğu üretimi gitarlar alınır bence o paraya. Ayrıca bir miktar yorgun duruyor. Bilemedim. Harici bir ilana niyetlendiyseniz bu ilanı bir referans olarak kullanabilirsiniz.
Çok şans eseri oldu sizin bunu görmeniz 😀 gitarı şuan satan adam "Yapım yeri ve Luthier adı bilsem zaten ilanda paylaşırdım ama maalesef. Bana gelişinde bu bilgileri alamadım. Ama çalımı ve tonu bu bilgi eksikliğini unutturdu" demiş bu yüzden işçiliğinden emin olamamıştım.Bare knuckle manyetikler metal konusunda vs. baya iyi diye biliyorum.Manyetik dışında klavyesi genel olarak gitarın işçiliğiyle kalitesi nasıl sizce ? Gidip kendim de deneyeceğim zaten eğer alırsam fakat belki benim göremeyeceğim anlayamacağım şeyler vardır gitarda çünkü ben daha çömezim yaklaşık 1 yıldır çalıyorum.Alırsam yüksek ihtimalle uzun süre değiştirmeyeceğim.He bir de genellikle metal çalıyorum ve shred solo üzerine daha çok.Sizce fiyatını hakeder mi ve çalacağım tarza göre uygun mudur ?Bu gitar benim eski gitarım, ben yaptırdım yani vakti ile, gitarın ilk halini Yüksel Ustaoğlu yaptı (2007 gibi) , daha sonra Feridun Tanrıkut bu gitara yeni klavye (gördüğünüz abanoz) ve ahşap fret binding ve boya yaptı. Gotoh burgular ve köprü donanımı benden kalma, ilk halinde üzerinde Seymour Duncan Sh manyetikler vardı (şu anki Bare Knucklelar benle ilgili değil), dengeli kamyon gibi ton veren gitardır, fakat klavye inceliği ve compund radius falan yok, bilindik Jackson'lar gibi değildir, daha çok geniş bir 50's Les Paul klavyesi gibi diyebiliriz, yani aslında bu gitar Randy Rhoads görünümlü bir Les Paul'dür 🙂Maun sap +2 parça maun kanat vardır, gövde yapısı neckthrudur. 2012 gibi bir tarihte satmış olmam lazım.181175 eklentisini görüntüle
Anladım hocam sağolun verdiğiniz bilgiler için.Yüksel ustaoğlu baya bilinen iyi bir luthier galiba işçiliğine güvenilir gibi duruyor.Onun dısında da gitarı gidip denemek istiyorum ama bu 2 hafta içinde deneyemicem muhtemelen umarım satılmaz.Eskişehirdeyim ben istanbula gitmem lazım direkt malesef.Tekrardan sağolun verdiğiniz bilgiler içinGitar 13 senedir bende değil o yüzden kozmetik durumu ve sağlamlığı hakkında bir şey diyemem, fakat özellik ve yapım olarak bu ayarda bir gitar için çok çok uygun bir fiyat yazmışlar. Bu ayarda bir gitarı bugün yaptırmaya kalksanız herhalde 1250 USD dolardan aşağı bir fiyat ödemezsiniz (Daha uyduruk aliexpress malı köprü, burgular ve kore manyetiklerle vs.), zaten bu gitarı yaptırmaya başladığımda Jackson Kevin Bond signature diye bir gitar vardı o çok pahalı olduğu için onu almak yerine bu gitarı yaptırmıştım ( O da bildiğim kadarı ile maun). O model şu an pek bulunmuyor ama Reverb.com un verdiği tahmini değer temizliğine göre 1400 - 2000 euro arası. Gidip deneyin sap profili hoşunuza giderse, sap çeliği hala işliyorsa alırsınız. Tipi RR5 RR1 gibi olsa da normal Jacksonlar gibi Alder gövde değildir, bu da ses karakterini epey değiştirir, dediğim gibi ton daha Les Paul'e yakın.
Kevin Bond
181176 eklentisini görüntüle
Anladım hocam sağolun verdiğiniz bilgiler için. Bir gitar daha var aklımda sizin için sorun olmazsa onu da sormak istiyorum. Ec401 https://www.sahibinden.com/ilan/iki...esp-ldt-ec-401-elektro-gitar-1271832721/detay@andeoew ben bu gitara ilişmezdim. Belki çok iyi gitardır ama satılmak istediğinde hayli zorlayacak bir gitar.
Aşağıya eklediğim görseller de beni kaygılandırıyor. Bence iyi bir boya işçiliğine sahip değil. Fretleri de hayli aşınmış durumda. Özü belki çok iyidir ama bu gitarı alsam, düzgün bir şekilde boyatmadan ve yeni fret olmadan rahat uyuyamazdım. Bu hale getirmek için de hiç yoksa 500-600 USD para harcatır.
Ben macera aramaya gerek yok diyorum.
181177 eklentisini görüntüle181178 eklentisini görüntüle