Kafa Amplifikatör Kasası Tasarımı

Gelişmeleri raporluyorum:
1-İlk bomba: Sipariş ettiğim caanım çağla yeşili tolex, türbe yeşili olarak geldi.
WP_20141117_002 (1).webp
Onun yerine gözümle görerek ve seçerek Sertex'ten şu malzemeyi aldım:
WP_20141120_002.webp
Bazı şeyleri İnternet'ten almamak daha iyiymiş.

2-Yerli üretim amplifikatör yerleştirme fikri rafa kalktı. Büyük ihtimalle IBZ 10G ile yola devam ediyorum.
3- Kasa 24 dilim kontraplaktan oluşacak. Ancak kasanın tam şeklinden 24 dilim çıkarmak için oldukça fazla miktarda malzeme tüketmek gerekiyor
Ziyan.webp
Böyle bir kesim işlemi hem çok maliyetli hem de hiç çevreci değil. Dünya kadar fire veriyoruz. Onun yerine kasanın temel şeklini de ikiye bölerek malzemeden oldukça fazla tasarruf edebiliyorum.
Tasarruf.webp
Ancak bu durumda hem iş uzuyor, hem de yapıştırılacak bağlantı noktası arttığı için sağlamlığı riske atmış oluyorum. Deneyip göreceğiz. İlk olarak iki yarım dörtgen birleştirilip tam kapalı bir dörtgen oluşturulacak, sonra bu dilimler art arda yapıştırılarak kasanın derinliği sağlanmış olacak. (püyf)
 
Abi bir parça yukarda çizdiğin gibi bir parça da çizdiğinin tam simetriği olarak yapıştırırsan sağlanlık konusunda endişe yaşamazsın.

Anlaşılmadıysa şöyle açıklayabilirim. 1 parça sol alttan çıtalı + 1 parça üstten çıtalı. Sonra 1 parça sol üstten çıtalı + 1 parça sağ alttan çıtalı şeklinde...
 
Arayı baya açmışız, bir yıldan fazla olmuş. Proje rafa kalktı sanılmasın! Bu hafta sonu biraz vakit bulup ön paneli yapmaya başlayabildim.
1-Öncelikle en baştaki tasarıma sadık kalmak çok zor oldu. Çünkü kasa içerisine yerleştirmek için istediğim tip amfiyi bulamadım.Bir adet Washburn Bad Dog 'u modifiye ederek işe başladım.
2-Ön panel cnc tezgahında yapıldı. İlk 4-5 deneme çöpe atıldıktan sonra nihayet doğru panel ortaya çıktı. Not: Cnc 'de işlenecek levha kalınlığı ince ise (1 mm) gerçekten tezgah üzerine çok sayıda noktadan sıkıca tutturmak gerekiyor. Aksi taktirde ortaya çıkan iş çok çapaklı olabiliyor veya darmadağın hale gelebiliyor



3-Ön panele grafiklerin aktarılması için farklı bir yol izledim. Panel üzerine yapıştırdığım pvc folyo üzerine lazer kazıma ile grafiği aktardım. Kazınan noktalardaki pvc, lazerin ısısı ile tamamen buharlaştığı için geriye boyanmaya hazır alüminyum levha yüzeyi kaldı. Lazer kazıma işleminin videosu ne yazık ki silindi ancak boyama işlemini çekebildim. :_( Sonuç %100 istediğim gibi olmasa da fena değil diyebilirim.

IMG_0152.webp IMG_0153.webp




IMG_0159.webp IMG_0161.webp


Sırada kasanın yapılması var. Bunun için yine lazer ile kesilmiş 3mm kalınlıkta kontraplak tabakalarını art arda yapıştırarak istediğim tuhaf eğimli yapıyı ortaya çıkarmayı umuyorum. 12 cm kalınlığa ulaşmak için 40 tabaka levha gerekli, bu da bir çok zaman alan kesim ve yapıştırma iş demek. Parçalar kesildi, ilk fırsatta yapıştırma işine başlıyorum.

IMG_0166.webp
 
şu hasır gibi ızgaraların kafa amfilerde bir fonksiyonalitesi yok dimi? kabinle eşleşsin diye mi koyuluyolar neden varlar? çok güzel duruyolar çünkü ama kafa amfide işlevini bilmiyorum çok güzel olmuş amfi
 
şu hasır gibi ızgaraların kafa amfilerde bir fonksiyonalitesi yok dimi? kabinle eşleşsin diye mi koyuluyolar neden varlar? çok güzel duruyolar çünkü ama kafa amfide işlevini bilmiyorum çok güzel olmuş amfi
Normalde lambalı amfilerde o bölümde hasır veya ızgara bulunuyor. Hem arka arka panelde hem ön panelde böyle bir geçirgenliğin bulunma sebebi lamba ve devre ısısını dağıtmak olabilir. Tabi kabin ile uyum sağlaması ve ısınan lambaların güzel görüntüsünü teşhir etmek amacı da olabilir, bilemiyorum. Ancak benim amfim zaten lambalı değil ve hasır sadece görünüm için. Çok teşekkürler.
 

Geri
Üst