kancabass demiş ki:
dnt_b_nlve demiş ki:
bar programı olunca isin geregi budur..illaki dinleyicinin ve mekanın istegine kulak verirsin ve zamanla bu verilen kulak "dügün tarzı rock müzigi" tabirine yol acar..örnek gerekir ise de bornova barlarını gösterebiliriz..ha tabiiki müzisyen arkadaslarım imkanları elverdigince gerekirse haftanın 6-7 günü bunu yapmaktadırlar ve yapsınlarda tabiiki,cünkü maddiyat da gayet önemli bir faktör..
ancak repertuvar olarak kalite her gecen gün daha da dibe gidiyor..bu kesinlikle grupların sucu degil,ama gruplar bar programı yapıyorlar ise de sikayet de etmeleri pek mantıklı gelmiyor bana acıkcası..zira bar programı amacı bar sahibi ve bar dinleyicisinin memnuniyetini en üst düzeyde tutmaktır..
netekim ya program yapıp her türlü kötü yanına boyun egerek para kazanmak ve gecinmek,ya da hepsini elinin tersiyle itip istedigi müzigi parasızlık pahasına yapmak..secim müzisyenin..
Bu konudaki tecrübelerini bizlere aktardığın için sana çok teşekkür ediyorum. "Repertuvar" olarak kalitenin düştüğünden bahsediyorsun. şimdi iki seçime kaldık. Ya iyi müzik yapmaya çalışıp aç kalırsın. Ya da herkes gibi vur patlasın çal oynasın şeklinde zıplaya zıplaya program yaparsın. Tabi ikinci yolu seçersen "repertuvar" kalitesinin düştüğünden şikayet etmek pek mantıklı olmaz. Seçim sana kalmış bence...
size,müzisyenliginize ve yaptıgınız ise herhangi bir kötü söz söylemedim ama yukarda da görüldügü gibi..calınan repertuvar dinleyicinin ve bar ortamının istegi dogrultusunda hazırlandıgı ve calındıgı icin kalite düsüyor dedim,yani bu isin merkezi olan bornovada bu böyle..dinleyicinin istekleri ve dinlemek istedikleri rock'tan uzaklastırıyor gün gectikce..
ancak sonucta degindigim sudur ki: müzisyensiniz ve pek tabii gecimizi saglayacaksınız..bu parcaları caldıgınız icin sizleri ucuz bir forum insanı gibi taslayacakmıyım??kesinlikle hayır..isinizi yapıyorsunuz..hepimiz icin bu böyle,farklı meslekler icin de böyle..gecimimizi saglamak ve hayatımızı sürdürmek icin illaki istedigimizi hic bir zaman tam yapamayız..isimizi hic bir zaman tam diledigimizce secemeyiz..
sen de takdir edersin ki gelecek ve gecim kaygısı olmasa cok daha farklı seyler yapardı buradaki bircok kisi..bu nedenle bar piyasası müziginin gidisatından hoslanmasam da sizlere bir akıl vermek veya elestiri yapmak degildi amacım..belki yanlıs anladın..kolay gelsin,görüsmek üzere..