zahayne demiş ki:Kız olsan birşeyler yapabilirdim ama kusura bakma :bilmem
Arkadaşlar eğer kanser yakınınız tanıdıgınız varsa istemesenizde yapmak zorundasınız.
:?: :?:
zahayne demiş ki:Kız olsan birşeyler yapabilirdim ama kusura bakma :bilmem
Arkadaşlar eğer kanser yakınınız tanıdıgınız varsa istemesenizde yapmak zorundasınız.
veneficus demiş ki:umarım bu yazdıklarımı okursunuz.kanser ailemden geliyor,tamamen genetik bi olay.anne tarafımdan oluşan bişi.annem 5 sene önce kanserden öldü.dedem ve kuzenimde aynı şekilde kanserden öldüler.2 sene önce erkek arkadaşım akciğer kanserinden hayata gözlerini yumdu.hep bu sigara illeti yüzüne 23 yaşında öldü.kafamda bi tümörle senelerdir yaşıyorum ki,ameliyat olursam büyük ihtimal ameliyat masasında kalıcam.yavaş yavaş kafamdaki beni eritiyor ama daha yaşamaya devam edicem.böylesi kötü tabiri caizse lanet olası yıllar geçirdim.kendimi geçtim ama en sevdiklerim kanserden dolayı öldü.şuanda halen anne tarafımdaki bi iki kişide bu bktan hastalık var.
çok üzüldüm,acı çektim günleri geçtim aylarca ağladım.sürekli olarak gözlerim ağlamaktan şişti.kaybettiklerimi düşündükçe içim geçti.ama şunu artık iyi biliyorum insan bi şekilde yaşamına devam ediyor.etmek zorunda aslında zoraki veya içten gelerek.ben güçlü kalmayı ercih ettim.acıları içime gömmeye çalıştım.kendimi üniversitede derslere verdim,bass gitara,müziğe verdim,başka şeylerle uğraştım.bi taraftan yapmak istediklerimi yaparken diğer yönden kafamın rahat olmasını sağladım.şimdi düşünüyorum iyiki bunları yapmışım.ciddi anlamda çektiğim acıyla yaşamaya devam edemezsim,bi şekilde bu acıya kabuk bağlatmak zorundaydım.öylede oldu diyebilirim.yaşam devam ediyor,hayat ne olursa olsun yaşamaya değer.ilkbaharda yağan yağmurla etrafta olan toprak kokusu,güneş doğduğu zaman etraftaki ışık oyunları,gitarı karıştırdığım zaman çıkan melodiyi duymam,çevreyi asıl önemlisi herşeyi hissetmem bana yaşadığımı hatırlatıyor.yaşıyorum ve bu hayat benim,iyi bi şekilde hayatta oynamam lazım.güçlü,iradeli,kararlı olmam lazım.öylede yaptım.kendime baktım ve en önemlisi beni kocaman seven bi babam bi de çatlak kız kardeşim var.
ne olursa olsun en başta kendimden önce beni sevenleri düşündüm.şuanda kendi halimden memnunum.yakınlarını kaybedenlerin başı sağolsun.elbet her insan ölümle tanışacak.aslında ölmek istemiyorum yaşamak istiyorum.ama doğanın bi kanunu veya tanrı'nın isteği kim ne derse desin ölüm bi gerçek.ama ölene kadar ben hayatımın tadını çıkartıcam,sevdiklerimle başbaşa ve istediklerimi yaparak kendimi dahada geliştirerek yoluma devam edicem.şuanda oluma devam dahi ediyorum.kafamdaki it beni zorluyor bazı zamanlar.başım ağrıyor çatlıyorum.çabuk yoruluyorum kanımı çekiyor bazen.herkes içebilirken ben bakakalıyorum.canım bişi istese acaba dokunurmu etkisi olurmu diye iki kere düşünüyorum.ama sonuç beni eritse dahi umrumda değil.gerçi alıştım artık sonuçta parçam olarak kaldı.onunla devam ediyorum.ama istediklerimi yapmamda veya yaşam sevincimi kırmada mani değil artık.takmıyorum bile.
bi de eğer sigara içiyosanız bırakın.ciddi diyorum bu sigara illeti kanser yapıcı başka bi element sebep.erkek arkadaşımı kaybetmeme neden oldu.aslında kanser bünyeye göre ortaya çıkıyor yani akciğer kanseri.10 sene sonrada olabilir belki 1 sene sonrada.ama içmeyin derim herşekilde.hem zaten insanın sağlığını engelliyor biçok açıdan.kendinizi düşünmüyosanız ailenizi düşünün,sevdiklerinizi düşünün.keşke demeden bırakın hiç içmeyin.
aslında yazmaya niyetimde yoktu,ama içimden geldi karalıyım dedim bende.ne olursa olsun acı asla dinmez.bende arada üzüntüye giriyorum yine hıçkırıklarla ağlıyorum.ama kendimi toparlamayı başardım.hayat devam ediyor insan kendine bakmalı ve devam etmeli.sigarayıda cidden kullanmayın umarım bırakırsınız içenler varsa.
işte buraya kadar tamamen aynı şeyleri yaşamışız ve biz tamamlayamadık tedaviyi tek fark babam 46 yaşındaydı...The_Memory_Remains demiş ki:Maalesef bizim de genetik . Hem anne tarafı hem baba tarafı kanserli hastalar dolu ...
Babam mide kanseri oldu. Midesini olduğu gibi alıp, yerine bağırsaktan yapay bir midemsi yaptılar. Karaciğerinin yarısını aldılar. Safra kesesini aldılar. Gırtlağına spiral taktılar. İllet her yere bulaşmış.
Babam ameliyatları bitince kemoterapi tedavisi görmeye başladı. Hastaların bir çoğu bu tedaviyi tamamlayamadan ölür.
iceman__ demiş ki:Bu kötü hastalık hakkında neler biliyorsunuz ve neler bilmek istersiniz ?