Ben hiç anlamam bu işlerden 🙂 Biz küçükken annem yemek sodası derdi oradan aklımda kalmış herhalde 🙂 Ben yine de düzelteyim de gitara Beypazarı soda döken çıkmasınBaşlıkta düzeltme yapınız: "Karbonat ve Japon Yapıştırıcısı Mucizesi"
"Baking soda" dediği, bildiğimiz karbonat. Soda değil. "Soda" derseniz Beypazarı anlaşılır 😀
Zaten vidyoda da soda kullanılmadı . Başka bir eşiği zımparalayıp onun tozunu kullandı. Sizin dediğiniz şekilde un da aynı işi görüyorsa anladığım kadarıyla toz formunda olan herhangi bir materyalin üstüne bu japon yapıştırıcı damlatılırsa birkaç dakika içinde keskiyle bile zor kırılan sağlam katı bir maddeye dönüşüyor.Aynı işlem unla da oluyor. tebeşir tozuyla da. Hatta bu işlemi eşik yada başka beyaz materyallerin dışında, ağaç yüzeylerde uygulamak gerekiyor ise, hangi ağaç ise o ağacın zımpara tozu ile yapıştırıcı karışımı da gayet etkili oluyor.
Burada asıl problem soda değil, baking soda moda mod çevrilirse yemek sodası oluyor zaten bildiğimiz karbonat yanlız tuzu fazla ya da az türleri oluyor karbonatın burada farketmez sanıyorum, neyse... Asıl iş, super glue dediği nesne. Bizim tam olarak Japon Yapıştırıcısı'na denk mi o ? Bana çok daha akışkan geldi. Japon yapıştırıcıları daha kıvamlı oluyor, bu videodaki su gibi. Ya da kalitesine göre değişiyordur belki ben yanlış biliyorum. Merak ettim. Bunu açıklığa kavuşturacak var mı ?
Loctite 406 gibi bir şey aslında o. Yani hem akışkanlığı oldukça fazla, hem de çok çabuk tutuyor. Piyasada Japon Yapıştırıcısı diye aldığınız şeylerin akışkanlığı hakkında fikrim yok. Ama UHU 404'ten çok daha akışkan olduğu kesin.Asıl iş, super glue dediği nesne. Bizim tam olarak Japon Yapıştırıcısı'na denk mi o ? Bana çok daha akışkan geldi.
yaptınız da sonuç nasıl oldu ??? sağlam mıben yukarıda yazdığımı 50 kuruşluk Japon yapıştırıcı + buzdolabındaki karbonatla yaptım..
Evet ufak 2 metal parçayı bu formülle yapıştırıp 2 sene kullandım o haliylede sattım belki alan hala kullanıyordur ..yaptınız da sonuç nasıl oldu ??? sağlam mı