Arkadaşlar siz olsanız hangisi alırsınız? Yeni başlayacağım ama kararsız kaldım.
🎸 Boss Katana 50 MKII
🎸 Line6 Pod GO
🎸 Boss Katana 50 MKII
🎸 Line6 Pod GO
Bunlar kıyaslanacak cihazlar değil. Biri amfi, öbürü prosesör. Evinizde prosesörü bağlayıp çalabileceğiniz bir sistem varsa, Pod Go işinizi görür, hem de stüdyo ve sahneye rahatlıkla taşınır. Amfiyi bir yere götürmek ise derttir.Arkadaşlar siz olsanız hangisi alırsınız? Yeni başlayacağım ama kararsız kaldım.
🎸 Boss Katana 50 MKII
🎸 Line6 Pod GO
Benim de aklımda amfi vardı fakat bazı yerlerde bu prosesörü önerdiler gitar tarafında solak jem jr dan daha iyi gitarlar var dendi o bütçede o yüzden biraz aklım karıştı herkes farklı şeyler söylüyor.Üstteki yorumlara katılıyorum... amfi seçersen muhtemelen yeni sorularla geleceksin (yeni başlıyorum demişsin). Buyur kolaylık olsun;
Makale/Tutorial - Hangi başlangıç amfisi diye sormadan önce asıl neler sormalıyım ...?
Ezelden beri bitmeyen arayıştır hangi başlangıç amfisini alayım...? Hiç kimse zahmet edip sağ üstteki Arama kutusunu kullanıp daha önce forumda bin kere yazılmış bilgilendirmeleri okumadığı, aynı soruyu soran 400 kişiye ne cevap verilmiş bakmadığı ve hatta bu konuda sabit bir başlık varken ona...turkrock.com
Gitara yeni başlıyorsanız ve bütçeniz elveriyorsa, orta karar bir şeylerle başlamak iyi olur. Katana bu anlamda çok iyi bir seçenek.Benim de aklımda amfi vardı fakat bazı yerlerde bu prosesörü önerdiler gitar tarafında solak jem jr dan daha iyi gitarlar var dendi o bütçede o yüzden biraz aklım karıştı herkes farklı şeyler söylüyor.
Bütçe sıkıntınız bulunmuyorsaArkadaşlar siz olsanız hangisi alırsınız? Yeni başlayacağım ama kararsız kaldım.
🎸 Boss Katana 50 MKII
🎸 Line6 Pod GO
Burada ki amaç zaten ses v.s. değil.Ola Englund'u severim ... gitarist olarak da youtuber olarak da.
Ama ASLA ve ASLA Ola video'su seyredip ekipman almayın ... adamın kalburüstü bir stüdyosu var, kullandığı ses kartından, mikrofona herşey kaliteli ve epey prodüksiyon da var bu video'larda. Fikir verir, aleti anlamanızı sağlar ama dediğim gibi ASLA bunlarla gaza gelmeyin. Ola'nın çaldığı hiçbir alet buna pena bile dahil eve geldiğinizde size aynı sesi vermeyecek bu biline ... ama cihazı tanımak için iyi videolar çekiyor kerata. Cihazlara lafım yok bu arada, Ola adamımdır ama tam bir acemi tuzağıdır 🙂 .... o ne yapsın adam Haunted'ın gitaristi....
Bütçe sıkıntınız bulunmuyorsa
Pod Go + Lİne 6 powercab yada Headrush bir kabin ile uzun süreli çok daha iyi sonuçlar alabilirsin.
Sana pod ve katana videolarını bırakıyorum. Aradaki farkı umarım görebilirsin.
LINE 6 POD GO
BOSS KATANA MK2 50
Aslında bu yeni başlıyorum sorunsalı tamamen şuradan kaynaklı (şahsi fikrim)
Kişinin gitar çalma konusunda ki beklenti, arzu ve hevesinin ne kadar kalıcı olduğu ile alakalı. Ben bu işi yaparım ve yaşlanıncaya kadar da devam ettiririm diye başlayıp işin içine girildiği zaman da beklentisini alamayan aynı şevk ve hevesi bir süre sonra yakalayamayınca kişi bu uğraşı bir süre sonra bırakıyor.
Yada iş veya özel yaşantısında dolayı da bu konulara çok fazla vakit ayıramayınca da bu iş bir yerde tıkanıp kalıyor.
İşte bu sebepledir ki yeni başlıyorum diyen bir çok kişiye öneriler genelde daha basit ve uygun olması tavsiye ediliyor ki alınan ekipmanlar bir kenarda çer çöp olmasın kişi bu paraları harcadığına pişman olmasın diye.
Ama kişi kendisine güveniyor ve sonuna kadar götürebileceğine inanıyorsa istediği ekipmanı istediği şekilde alabilir. Burada da doğru ekipmanı tercihe etmek devreye girer o kadar.
Sen welmour reisi dinle:dŞuan sadece öğrenme kafasındayım, bana önerilen gitar ise şuydu:
Harley Benton Fusion-T HH LH Roasted FNT
Bu arada ibanez jem endonezya üretimmiş herhangi bir fark var mı?
😀Sen welmour reisi dinle:d
İster amfi al ister prosesör (şahsen ben amfi alırdım çünkü amacım her türlü tonu almakdan ziyade kaliteli tek tip bir tonu uğraşmadan almak olurdu hemen açıp biraz iki tıngırdatıyım mantığında düşünüyorum) ama gitar konusunda jem kesinlikle alma welmourun sana attığı gitar çok daha iyi jemden
O gitar hakkında herşey güzel de 22 fret olması biraz can sıkıcı ilerde 2 perde lazım olabilir diye düşünüyorum.İster amfi al ister prosesör (şahsen ben amfi alırdım çünkü amacım her türlü tonu almakdan ziyade kaliteli tek tip bir tonu uğraşmadan almak olurdu hemen açıp biraz iki tıngırdatıyım mantığında düşünüyorum) ama gitar konusunda jem kesinlikle alma welmourun sana attığı gitar çok daha iyi jemden
Tam olarak neye lazım olabilir? Hani Hendrix, Santana vs onlara lazım olmamış, biz neyi kaçırıyoruz? 🙂22 fret olması biraz can sıkıcı ilerde 2 perde lazım olabilir diye düşünüyorum.