Yok ben de grupsal/toplumsal bir şeyden bahsetmiyorum zaten.
Aslında direk sana cevap olarak yazmadım onu , genel yazdım ama neden alıntı yaptın laaaaaannn dersen hani aynı taraftayız manaaaaaaaasında 🙂
Yok ben de grupsal/toplumsal bir şeyden bahsetmiyorum zaten.
Kısaca bu arkadaş 3 ay hapis cezası alacak, akli dengesi yerinde değil diye para cezasına çevirmeden psikolojik destek alacak. Hapis yatmayacak. İnsandan çok hayvanı seven İnsanlara'da yazıklar olsun. Benim gözümde ırkçı insanlardan farkı yoktur o insanların. Kediyi öldürdü diye linç edeceksiniz. E sonra ? Ne farkınız kalacak o yaratıktan ? İnsanım diye aynaya bakabilecek misiniz ? Vicdan sahibiyim diyebilecek misiniz ?
Son cumle cok iyi. "Farkinda olmamak bir secimdir'
Ben söyleyeceğimi söyledim. Bir daha'da bu konuya yazmayacağım iyice midem bulandı.yazıklar olsun diyorsun da bu şerefsizin neyini seveceğim ben onu anlamadım.Ayrıca yeri geldimi evet hayvanları insanlardan daha çok seviyorum.En azından sen birşey yapmadan onlar da sana birşey yapmıyorlar.Zevk için saldırmıyorlar ne bileyim post için öldürmüyorlar vs vs. Kediyi öldürdü diye insanları linç mi edeceksiniz diyorsun da anasını bile ... Farkımız da kalmayabilir ondan fakat onun gibi olabileceklere de çok güzel bir ders olmuş olur.Çok hümanistsin sen böyle kedi öldürenleri falan görürsen eğer ''aa bak yapma canım niye öldürdün'' diye sorarsın.Artık cevabı sana nasıl verir bilemem.
Ben söyleyeceğimi söyledim. Bir daha'da bu konuya yazmayacağım iyice midem bulandı.
Narkoz etkisinde hayvanların kesilmesi daha sonra tüketilirken tüketicinin vücudunda kimyasal birikime sebep olabilir.Hayvanların canlı canlı bogazlanması beni de çok rahatsız ediyor. Ancak et yemeyi reddetmek yerine daha makul çözümler ortaya almalı. Mesela ben muktedir olsa idim ister kurban bayramında, ister herhangi bir zamanda hayvanların kesim işleminin narkoz altında yapılması için kanun çıkarır idim. Kanuna aykırı kesime cezai yaptırım uygulardım. En kapsamlı çözümün bu olduğu kanaatindeyim.
Motorlu testereler ile yapılıyor diye biliyorum. Hatta youtube'de bi asya kavmindeki kesim yöntemini izlemiş ve hayran kalmıştım. Belki hala vardır. Buraya linki vermek istemiyorum, hassasiyeti olan arkadaşlar olabilir. Adamlar hayvanı iplerle tutuyorlar bir kişi de keskin kılıç ile tek hamlede kafayı vücuttan ayırıyor idi. Çok yeni bir yöntem gibi de durmuyordu.kediye işkence edip katleden sonra bunu videoya çekip paylaşan manyağın yaptığı canilikten et yeme/yememe olayına nasıl gelindi hiç anlamadım, şu son 3-4 gündür sosyal medyada da herkes birbirine sallıyor. bi manyağın gerçekleştirdiği canilikle veganlık veya etle beslenme nasıl ve ne ara ilişkilendirildi.
neyse bu noktada fazla durmak istemiyorum, konudan bağımsız merakımdan şunu sormak istedim, sanırım yukarıda bunun cevabını bilen arkadaşlar var.
mezbahanelerde hayvanlar nasıl kesiliyor, ilk kesim aracı normal bıçak olmuyor sanırım, hayvanın can çekmesini sıfıra veya sıfıra yakına indirerek bu işlem yapılıyor.
kurban bayramı olayına da hiç girmek istemiyorum, o da apayrı bir dünya. sadece şu kadarını söyleyebilirim, madem bu dini bir inanç altında gerçekleştiriliyor bari hiç olmazsa bu kesim olayı sadece ve sadece mezbahanelerde kullanılan yöntem kullanılsın, bunun dışındaki yöntem yasaklansın arkadaş.