- Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıradan bi soyad olsa anlarım ama bunu tahmin etmek basit bir iş olmasa gerek 😀Düz mantık 🙂
Neyse abi konu çok dağıldı 😀 😀Bulmaca çözünce mümkün 🙂
Aslında senin alanı bi öğrensem de bütün sorularımla seni rahatsız etmesem senin için daha iyi olur sanırım 🙂Bunlar luthierlik soru, benim alanım değil 🙂
Guitarfetish.com'da boyasız gövde 90$, boyalı gövde 105$. Değil 400 500,50 lira bile vermem düz boya için. Cherry Sunburst boyalı gövdeye +15$ vermek dururken... Ben maaliyetinin bu kadar fazla olacağını bilsem nasıl boyatacağımı sormazdım bile 😀Kızılyol diyecem çocuğu Rusya'ya sürdürecez zaten soğuk savaş başladı tekrar filandiyorlar aman aman 🙂 Neyse daha fazla trollemeyeyim. Türkiye'de aslında kendi başına gitar yapmada diğer sorunlardan birisi de(yer buldum,alet buldum, bilgi edindim filan bunlar mesele zaten de) boya işi. Bu iş bana çok ayrıntılı ve zor geliyor. Bir de rengi tutturamazsan yap-boz çok uğraştırıcı iş. Gitarı kendimiz yapsak adam gibi boyatacağımız yer olsa yine bir nebze girilir bu işe... Hatta ülkemizde custom gitar yapan ustalar bile herşeyle uğraşmak zorunda kalıyor. Bir gitar ustası bile gitarı diyazn et, çiz, kes, fret çak, ince ayarları yap, manyetik-köprü-diğer parçaları temin etmekle uğraş, bir de üstüne cila-boya detayları ile uğraş.. Bunlarla başa çıkamıyor açıkcası.
O yüzden ülkemizde grafikli boya işlerini bile geçtim transparan boyayı bile göremiyorum. Yurtdışındaki gitar ustalarının atölye imkanları ve işçi sayısı çok fazla/olmayan da başka birisine,custom gitar boya işini yapan diğer ustaya havale ediyor bu işi.. Ee ? biz ne yapalım ? İstanbul'da adam akıllı bir yer bulamadım. Bir bodrum'da King bee var. İyi diyen ve kötü diyen var bilmiyorum. Ama fiyatları İstanbul'a göre uygun, bir de çizmeli kedi atölyesi vardı o da kapandı sanırım. İstanbul'daki ustalar da düz boya için 400-500 tl istiyor. Sadece gövde için... Abd fiyatı ile aynı şu dolar kuru ile.. İnsanın "az daha üstüne ekler, Dan Lawrance'tan grafikli,yanarlı dönerli boya yaptırırım " diye aklına gelmiyor değil. 2 kere kargo,gümrük,geldi-gitti diye o da çok tuzlu oluyordu, vazgeçmiştim kafamdaki projeden. İstanbul'da da tamam boya zor iş ama sadece gövde için 400 -500 tl gibi uçuk bir rakamın nitro cila,grafik,transparan gibi olaylar olmadan düz boyamaya vermek de akıl işi değil.
Neyse abi konu çok dağıldı 😀 😀
Maple klavye ve maple gövdeye karar verdim. Boyalı gövde 105$, onun vergisi tahmini ne kadar olur? Bir de boyanmamış alırsam neyle/nasıl/ne kadara boyayabilirim?
Yanlış anlaşılmasın 500 lirayı haketmiyor demedim, ben veremem. Zaten hemen yarın almıyorum, iyice araştırıcam almadan önce. Kargo, gümrük vs bunları bilmeden alamam. Ama kargo o kadar olmaz sanıyorum. Ayrıca işim düşmez inşallah ama Başakşehir yakın 😀Boya işi kolay mı ? Sorun bakalım Erdem Koca Usta'ya ne kadar isteyecek sadece gövde için.. Başlık sahibi bırak 500 tl yi 50 tl bile vermem diyor. Tamam ucuz değil de ayakkabı boyacısı işi de değil. Boya işi gitarın kendisini yapmak kadar zor iş, ayrı uğraş bilgi-tecrübe istiyor. "Bana dert değil, kaportacıya veririm mis gibi boyar zaten bir beklentim de yok düz boya/cila olsun yeter"gillerdenseniz hava hoş. Gitar gövdesi içinse tahminim 60-70 dolar kargo parası olur o da usps ile gönderirlerse yoksa dhl/fedex gibi özel kargo şirketlerinin hem fiyatı pahalı hem ekstra kira,işlem masrafı alıyorlar. Ayrıca büyük bir şey olduğu için ve 100$ üstü olduğundan kesin gümrüğe takılır 105 dolar üstünden %20 vergi ile alırsın. İşin en cici yanı da Başakşehirdeki gümrüğe gitmek. Hele ki karşıdan geliyorsanız gidiş-dönüş neşeli saatler sizi bekliyor, akbil dostunuz olsun araba ile bir günde dönülmeyen bir trafik var çünkü 🙂 Bu arada gümrük yılbaşından sonra sapıttı. Her zaman aldığım aynı şeyler, yasaklı madde değil, atom bombası da yapmıyorum,x ray'den de görüyorlar zaten... 55 dolarlık hobi malzemesi aldım, 10-10-10 cm küp bir kutu.(hatta 8 cm lik bile olabilir) Bunun için bile çağırdılar. Gümrüksüz aldım ama bir de bana sor kaç saatte geldim gittim oraya..
Evet Furkan, Warmoth dünyada gitar toplayabileceğin en ucuz sitedir!! Kargosu da bedavadır haa!! 400 - 500 lira neymiş? 100 liraya custom shop Gibson'a Fender'e denk gitar toplarsın Warmoth'tan.
Ha, arada Warmoth'a bin dolarlar dökenler mi? Onlar salak salak! Warmoth kazıklıyor onları!!
Fesüphansabbath!!! 😀 😀
ucuz demedik ki, cok populer dedik 🙂
...500 liradan fazla masrafım olacak bu yüzden riske atamam ...
...500 lira sadece onlara vereceğim yoksa....