secks demiş ki:başlığı askı kilitleri diye değiştirirsen buradan tartışabiliriz, daha önceden bu konuda açılmış başlık yoktu gibi hatırlıyorum.
yukarıda ilk yazdığın mesajı düzenle yap ordan başlığı degiştirebilirsin.ygt demiş ki:secks demiş ki:başlığı askı kilitleri diye değiştirirsen buradan tartışabiliriz, daha önceden bu konuda açılmış başlık yoktu gibi hatırlıyorum.
başlığı nasıl değiştiricem onu hiç denemdim daha önce
bende çok cahilim ya 😀
assault demiş ki:Knob denen cihazı çıkarıyorsun.
...
secks demiş ki:ben bütün gitarlarımda dunlop straplok kullanıyorum. deal action dedikleri cinsten bir şey, hem kendi kilitleriyle kullanabiliyorum hem de normal askı pinleri gibi askıyı geçirerek. 7 senedir hiç yarı yolda bırakmadı beni. Tek kötü yanı beraberinde gelen vidaları gitarın ağacını çatlatıp ikiye ayırmasın diye yumuşak bir alaşımdan yapmışlar, tam oturan bir yıldız tornavidayla ve çok dikkatli çevirmek lazım yoksa sıyrılıp ne ileri ne geri gider bir halde kalıyor.
...
secks demiş ki:gogostar, dediğim gibi o vidaların alaşımı bilerek yumuşak tutuluyor ki ağacı çatlatmadan kendisi yamulsun. tam oturan tornavida, dik açı tutturmak ve yumuşak ama güçlü çevirmek şart.
assault demiş ki:Yada biyere kadar elle götürmek lazım en azından.Elle yaparsan açının bozulduğunu hissedebilirsin.