Arkadaşlar merhaba lespaulum için Kırılmaz(Zor kırılan gitar teli)Yardım edebilecek varmı önerilerinizi bekliyorum.
Nedemek istediğinizi anlamadım?Daha neler göreceğiz Allah bilir..
Zor kırılan veya kırılmaz dediğiniz için biraz garip olmuş.Nedemek istediğinizi anlamadım?
Ya kusura bakmayında kaç yaşında insanlarsınız taktığınız şeye bakın.Ortaokul çocukları gibi polemik yaratarak forumda kendinize hava katabiliceğinizi felanmı umuyorsunuz anlamıyorum.İnsanların işi gücü yok benim {{yanlış}} yazdığım kelimeye laf ediyor.Burda ufak bir problemden bahsediyorum adam sanki vize sınavına giriyor.Türkçe'de gitar teli "kırılmaz", KOPAR.
Forumda kendine ilişkin farkındalıktan yoksun insan sayısında bir patlama var. Aynı yaş grubunda olmaları tesadüf mü, bu beni genç nesil konusunda endişelere mi gark etmeli, bilemiyorum 🤣Ya kusura bakmayında kaç yaşında insanlarsınız taktığınız şeye bakın.Ortaokul çocukları gibi polemik yaratarak forumda kendinize hava katabiliceğinizi felanmı umuyorsunuz anlamıyorum.İnsanların işi gücü yok benim {{yanlış}} yazdığım kelimeye laf ediyor.Burda ufak bir problemden bahsediyorum adam sanki vize sınavına giriyor.
Kırılmaz tel olmadığını bildiğim için parentez açıp zor kırılan yazdımForumda kendine ilişkin farkındalıktan yoksun insan sayısında bir patlama var. Aynı yaş grubunda olmaları tesadüf mü, bu beni genç nesil konusunda endişelere mi gark etmeli, bilemiyorum 🤣
Bir şeyi yapmamayı seçmek ile yapamamak arasında dağlar kadar fark vardır. Ama yakın zamanda yükselen ve Isaac Asimov'un "benim cehaletim de en az senin bilgin kadar değerli" şeklinde muhteşem biçimde tarif ettiği iğrenç bir popülist öğreti, pek çok insanın hoşuna gidiyor ne yazık ki.
Kırılmaz gitar teli icat edip köşeyi dönmenizi diliyorum.
Not: Cehalet, insanın ne bilmediğini bilmemesidir.
Hocam bununla hangi akort seviyesine kadar düşebiliriz ? E ye kadar düşebilir miyiz
Sanırım bunları mala adını verdiğimiz özel pena ile çalmak gerekiyor.
Sanırım bunları mala adını verdiğimiz özel pena ile çalmak gerekiyor.
Paradigm'i duymuştum biraz videolara felan baktım çok sağlam gözüküyor ama tondan birşey kaybedermiyimZor kopan tel istiyorsanız ince tel her zaman daha esnek olduğu için daha zor kopar. Kalın telin kopma ihtimali daha fazladır. Kopmasa bile fret iz yapar, ter ve toz derken doğru nota vermez hale gelecektir. Bu nedenle tavsiyelerim şunlar: Thomastik blues Sliders 9 veya 10, Ernie Ball Paradigm 9 veya 10. Diğerleri hakkında bir deneyimim yok.
Ton göreli bir kavram, belki daha da seversiniz, belki o kadar da etkilenmezsiniz, tek tavsiyem deneyin ama gerekirse tüm EQ, pedal ayarlarınızın da değişebileceğini de aklınızda tutun lütfen. Ernie Ball kullanırken bir defa D'Addrio taktım ve bütün ayalarımı değiştirmek zorunda kaldım, tabii ki hoşuma gitmedi bu ve hemen geri döndüm. Bununla beraber Thomastik 9 denedim ve tam istediğim gibi olduğunu fark ettim. Kimisi için de tam tersi olabilir. Tel biraz DNA işi, uymayabiliyor. Kişisel önerim ise mutlaka alın bir takım ve üşenmeden tüm ekipmanınızla deneyin.Paradigm'i duymuştum biraz videolara felan baktım çok sağlam gözüküyor ama tondan birşey kaybedermiyim
Aynen öyle dostum.Cidden bu forum artık girilecek bir yer değil. En ufak bir hatayı adeta pusu kurup bekleyip satırlarca zırvalıyorsunuz. İnsanları bir şey öğrenmeye teşvik edeceğine boş zırvalayan tiplerden gına geldi.