kirk hammett beceriksizmi

kirk e kötü diyen ya maldır ya d**tır ahahhaa 🙂

Müzik otoritesi misin yiğidim hayırdır?

87 yılından beri dinlerim. Kirk Hammett, müzikal dağarcığı kısıtlı, tekniği ortalama, kendini en azından bu ikisinden birinde geliştirme şansı varken, bunu kendine dert etmemiş, akışına bırakmış, kitlesi hep hazır olduğu için de, piyasadan düşmemiş bir gitaristtir. (Evet "piyasa")

Bunlar "kötü" demek değil. Birine kötü demek zaten kimsenin harcı değil.
Bunlar ; "adam, bu kadar bi adam" demek. "Abartılmış bir gitarist" demek.

Bu beni mal yapıyorsa, ben malın önde gideniyim, ilk ben varıcam. Bişey lazımsa söyle, dönerken aliim (pedal olur, patch cable olur)

Müzik otoritesi misin yiğidim hayırdır?

87 yılından beri dinlerim. Kirk Hammett, müzikal dağarcığı kısıtlı, tekniği ortalama, kendini en azından bu ikisinden birinde geliştirme şansı varken, bunu kendine dert etmemiş, akışına bırakmış, kitlesi hep hazır olduğu için de, piyasadan düşmemiş bir gitaristtir. (Evet "piyasa")

Bunlar "kötü" demek değil. Birine kötü demek zaten kimsenin harcı değil.
Bunlar ; "adam, bu kadar bi adam" demek. "Abartılmış bir gitarist" demek.

Bu beni mal yapıyorsa, ben malın önde gideniyim, ilk ben varıcam. Bişey lazımsa söyle, dönerken aliim (pedal olur, patch cable olur)

Baktığımızda Eric CLAPTON da bu kategoriye girer. Bir gamla, yüzlerce albüm yapmış abimizdir. Bazı gitaristler kendi tarzlarında kalır. Değişmesi onu daha iyi yapar ama kendinden de uzaklaştırır fikrindeyim.
AL Di Meola mesela. Her tarzı, her boyutu ile çalabilem muhteşem bir gitarist. Flemenko mu, pysdelic rock mu, blues mu? Ne ararsan hepsinin içinden geçer / geçmiştir. Ama bir sıkıntı var. Dinlediğimde "- Bunu çalan Al Di Meola" diyemiyorum işte. Bir çok albümde kartonete baktığımda; "-Bu şarkıda Al Di Meola mı çalmış, ilginç..." diyorum.

Son düzenleme:
O kadar umursamıyor ki 😂
Çelik gibi sinirleri var demek 😐
IMG-20251106-WA0017.webp

Baktığımızda Eric CLAPTON da bu kategoriye girer. Bir gamla, yüzlerce albüm yapmış abimizdir. Bazı gitaristler kendi tarzlarında kalır. Değişmesi onu daha iyi yapar ama kendinden de uzaklaştırır fikrindeyim.
AL Di Meola mesela. Her tarzı, her boyutu ile çalabilem muhteşem bir gitarist. Flemenko mu, pysdelic rock mu, blues mu? Ne ararsan hepsinin içinden geçer / geçmiştir. Ama bir sıkıntı var. Dinlediğimde "- Bunu çalan Al Di Meola" diyemiyorum işte. Bir çok albümde kartonete baktığımda; "-Bu şarkıda Al Di Meola mı çalmış, ilginç..." diyorum.

Bi de Malmsteen'in blues çalması var....

Bu kadar farklı ve güzel blues yorumu klasik bluesculardan çıkmaz mesela

Ortalama bir gitaristtir, konserlerde de hata yapıyor baya ama buna rağmen çok güzel sololar yazmış adam Metallica’nın müziğine uyan. Çok teknik hatasız çalan bir gitarist olsa bunu yerine grupta belki böyle sololar yazamayacaktı. Yaş oldu 42 ama bu muhabbetler 20 yaşımda da vardı. Hala konuşuluyor olması hoşuma da gitmiyor değil 🙂

Hazır herkes konu başlığından sapmışken; Neden yazlık beldelerimiz hiç konuşulmuyor?
Akçay olsun, Didim olsun... Bunları, açık yüreklilikle konuşabilmemiz lazım.

Son düzenleme:

Geri