aslinda bunlarin tam tersi bir tutum soz konusu olmali....grinder demiş ki:Yani evrim teorisi yaratılışı reddediyor diye öğreti haline getirilmemeli mi? Senin düşüncene göre de bilim kısıtlanmalı o zaman. Tanrının varlığına ters düşüyor diye Maddenin Korunumu Kanunu'nu da mı kabul etmeyelim yani? Kanunun diğer anlamı da gerçektir bilime göre.
Beynimizi az kullanabiliyoruz diye hiçbir bilimsel buluş yapmayalım öyleyse, yerimizde sayalım. Bunlar bence geçtiğimiz çağda kalması gereken düşüncelerdir.
yani yanlisi gormeyene doguruyu ogretemezsin a da dogrunun dogru oldugu bilincini vermezsin,burada yanlis olan,bilimin sinirli alanlarla insana hitap etmesi,biz ogrenirken ya da bize bilim ogretilirken ezberci bir tutum uygulanmaktadir.bizi yetistiren ler de ezberlemsitir aslinda bu bilgileri ve bize de ezberletilmek istenmistir.
burada anlayacagin,sorun bilincli insan yetistirmede.en cok seyi bilen insanin bile aslinda evrensel bazda ve kapasitede ne kadar az sey bildigini hatirlatmiyoruz.sadece budur yavrumdan ziyade bilincli,uretken ve tabulari yikmis bir toplum ya da birey olmak icin yapilan yanlislik tanimlayici olmak ve bilimi tabulastirmak.yoksa vâr olan (dogru ve yanlis)gercekler,degil.
benim bahsini gectigim konu yontemle alâkali.psikolojik iskenceden kastim da buydu.ogreti denen seyin yontemine karsiyim.bu bizim beynimizi koreltiyor.dusuncelerimiz bilimsel tabulara hizmet icin kullanmis oluyoruz bu durumda.bir yanlisi belirtirken baska bir yanlisi ornek gostermek gibi bir durum.