listyi yazarmısınArtık günümüzde internet sayesinde öğrenilmeyecek perde barındıran gitar türevi yok diye düşünüyorum. Bende elektro ve bas gitarı kendi başıma videolar sayesinde öğrendim. Hatta şu şekilde yaptım; ders veren hocalardan ders içeriği aldım konuları başlık halinde sıralanmıs şekilde ve bu konular üzerinde netteki videolarla çalıştım. Tek bir hocanın videosuna bağlı kalmadım. Ama elektro gitar için Selim Işık'ın 100 videodan oluşan setini indirebilir ve yine Selim Işık'ın Elektro Gitar Metodunu alabilirsin. Bu metodda kitap içeriğini barındıran bir de cd var. Cd içerisinde kitaptaki alıştırmaların guitar pro tabları, ders videoları ve kitaptaki egzersizlerin altyapıları bulunuyor.
Bas gitar için ise, Umut Yenilmez'in 19-20 tane ders videosu var, bunlar giriş seviyesine uygun bana göre. Daha sonra ise youtube üzerinden yüzlerce video bulabilirsin.
Ama şunu unutma, videoları çok dikkatli izlemen lazım, başında bir hoca olmadığı için. Bir pena tutuşu ne kadar zor olabilir ki bile dememelisin, hatalı bir tutuşu düzeltmek aylarını alabilir.
İngilizcem çok iyi feğil ama klasiği hep penayla çaldımHerhangi bir set faydalı olur. Klasikle elektronun nota düzenleri aynı, yani temelin var. Bu açıdan derdin olmaz. Elektroda standartın kullanılan akord sistemleri var, onları zamanla öğrenirsin.
Klasikle elektro aasındaki en temel fark çalışma prensipleri ile klavye ve gövde yapılarındaki farklardır. Elektro klavyesi genelde daha rahattır. Pena tekniklerine alışman gerek. İngilizcen güçlü ile You Tube'daki Lick Library kanalının derslerini tavsiye ederim.
Gerçekten hepinize çook teşekkur ederim sen,Alinon,Mr spock abi 🙂 ve daha pek çok kişi...Alternate şeklinde biraz çalışmıştım.Arpeji tek teli akoru hepsini penayla yaptım sadece çift tel geteken arpejleri parmakla yaptım.Tek tel mi bastın, arpej mi çaldın, alternate şekilde mi çaldın, akorları mı penayla çaldın, bunları bilemiyorum ancak klasikte edindiğin şeyler işine çok yarayacak bu kesin.
Çok iyi İngilizce'ye gerek yok, terimleri kavradığın sürece bu tarz videoların altından rahatlıkla kalkarsın.
Son zamanlarda tüm forum da sana çalışıyor he, kıymetini bil bak 🙂
ne güzel mesajlara bakıyordum ismimi görünce gururlandım, teşekkür ederim bunun için 🙂Gerçekten hepinize çook teşekkur ederim sen,Alinon,Mr spock abi 🙂 ve daha pek çok kişi...Alternate şeklinde biraz çalışmıştım.Arpeji tek teli akoru hepsini penayla yaptım sadece çift tel geteken arpejleri parmakla yaptım.
Bir de bass gitaristler günümüz toplumunda resmen bateriden sonra en azz bulunan grup elemanı potansiyelinde sanırım
Sırf Ankara'daki müzik çevremi göz önüne alacak olursak 7 elektro gitariste 1 bassist düşüyor 😀 Toplam 21-22 tane elektro gitar çalan tanıdığım var, 3 tane bassist var 😀
Artık bende dahil olmak üzere bas gitar çalıyoruz. O 21-22 kişiden bir kaçı da bas gitara geçti grup için.
10 🙂ne güzel mesajlara bakıyordum ismimi görünce gururlandım, teşekkür ederim bunun için 🙂
şimdi gelelim kuru fasulyenin faydalarına ;
sevgili kardeşim sayet elektro gitara pederin izin vermyecekse, bass gitar çalman daha iyi olabilir. babana yardımcı enstruman diye itelersin, gitar düşük frekans seslere erişemediği için hemen hemen (klasik müzikte dahil) tüm müzik türlerinde kullanılır. Ama burayı iyi dinle, bass gitar 333-111-55-777 falan basmak değildir de. Tek başına bir enstruman ve çalımı çok kolay değil.. (studyoda kendim çalıyorum bassı ). yani gitardaki gibi bare basmak efendim akor denemek falan olmaz. parmaklarının örümcek gibi yürümesi lazım klavyede. hiç yoksa "bassistim" diyebilmek için. Bir de bass gitaristler günümüz toplumunda resmen bateriden sonra en azz bulunan grup elemanı potansiyelinde sanırım. (4 aydır basgitar arıyorduk 🙂) o yüzden işlerin profesyonele girince yada isteyince grup bulma konusunda sıkıntı olmaz kendini iyi eğitirsen. bu arada bass gitarist mutlaka Solfej bilmelidir, shape bilmeli, slap çok kaymamak şartıyla (tel patlatmışlığım çoktur 🙂) , armonikleri hatim etmen lazım. kısaca 4-5 ayını alır 🙂 zaten 9. sınıfsın, size zaman bol anasını satiim 🙂 biz sınavlara girip çıkalım 🙂