hayır maalesef gitarı yeni aldığım için burguya nasıl takılacağını çözemedim telleri değiştirirken yeni teli taktım ve koptu.5-7. perdelerde tüm tellerde mi var bu sorun? Fotodan çok anlayamadım ama 5-7. perdelerde bahsettiğin durum varsa sap fazla iç bükey olmuş demektir. İlk fotoğraftaki açıyla klavye dik olacak şekilde foto atarsan daha net görebiliriz. Ayrıca mi teli ayar yapıldıktan sonra mı koptu?
hayır mi teli takılıyken yapıldı. Sakaryada luthier bulamadığım için Aytaşı diye bir dükkana gittim yarın yeniden gideceğim.Yani mi teli böyleyken mi sap ayarı yapıldı?? Kim yaptı ayarı?
daha teli takamadan koptu eğer sonradan taktığım teli diyorsan ve evet aynı kalınlıktaydı. Benim korkum şu eğer truss rodda yada klavyede bir sorun varsa yepyeni gitarı tamir ettirecek bütçem olmaması fakat klavyede bir sorun gözükmüyor. Çalarken teller fret çubuklarına değiyor. En çok kalın mi telinde buzz sesi çıkıyor fakat ince mi de okadar yok.İlk sorduğum soruya hayır diyince ben de kopukken yapıldı sandım. Peki gitarın üstündeki tel kalınlığı ve markası ile aynı teli mi taktın? Fotoyu da şöyle kastettim, zaten sapın nasıl olması gerektiğini de fotodan anlayabilirsin. Çok az up-bow gibi olacak.
sıkıntı şu 2.el aldım ve alan kişi 3 ay kullanmış. Garantisi yok yani 🙁 dediğinizi yapacağım düzelme olursa haber veririmMarkayı da sormuştum. Farklı markaların tel dirençleri aynı numara olsa bile farklı olabiliyor. Neyse bu ince detay.
Elinde alyan varsa saptan bakarken saat yönüne doğru 30-45 derece çevir istersen, eğer sadece 5-7. perdelerde sıkıntı varsa düzelme emaresi göstermesi lazım.
Ayrıca gitarı yeni aldıysan ve bir sıkıntı varsa (muhtemelen dore müzik) verirsin geri olur biter. Sıkma canını.
Maalesef düzelme yok. sorunu nedir anlayamadım kafayı yiyeceğimMarkayı da sormuştum. Farklı markaların tel dirençleri aynı numara olsa bile farklı olabiliyor. Neyse bu ince detay.
Elinde alyan varsa saptan bakarken saat yönüne doğru 30-45 derece çevir istersen, eğer sadece 5-7. perdelerde sıkıntı varsa düzelme emaresi göstermesi lazım.
Ayrıca gitarı yeni aldıysan ve bir sıkıntı varsa (muhtemelen dore müzik) verirsin geri olur biter. Sıkma canını.
Alyan döndüğünde sapın şeklinin değiştiğini görüyormusunuz? Boşa mı dönüyor yoksa ?Maalesef düzelme yok. sorunu nedir anlayamadım kafayı yiyeceğim
sapa bakmadım fakat truss rod boşa dönmüyor. basınç hissediliyor alyandaAlyan döndüğünde sapın şeklinin değiştiğini görüyormusunuz? Boşa mı dönüyor yoksa ?
Alan kişi 3 ay önce almışsa garanti devam eder, o konuda sıkıntı yok.sıkıntı şu 2.el aldım ve alan kişi 3 ay kullanmış. Garantisi yok yani 🙁 dediğinizi yapacağım düzelme olursa haber veririm