Bu arada Knightmare ' ın kadrosunun son halini de buradan duyurmak isterim...
Vokal: Özgür (DRAKKAR) Durakoğulları
Gitar: Bülent (BülloweeN) Başara
Gitar: Hakan Şenavcı
Bas: Koray Ergünay
Davul: Kemal (CelestialEra, VolverA) Hatipoğlu
vokale Celestial Asylum' dan Özgür' ün geçmesiyle bir kaç aydır konserlere çıktığımız kadro yukarda belirttiğim şekildedir.
Bir çok kişinin grubu yeni dinlemesi veya ilk kez konserlerde izlemesine karşın Knightmare 1993 kurumlu bir gruptur ve o senelerde çıkardıkları Gray isminde bir demo bulunmaktadır. Şu anda piyasada demo yok gerçi o zamanın kayıt teknolojisiyle yapıldığı için kayıt kalitesi olarak pek tatmin edici değil zaten değişen elemanlar ve gelişen müzisyenlikle de grubun türünde de ufak tefek değişiklikler oldu o zamandan bu zamana...
Kurulduğu tarihten bu yana Knightmare büyük-küçük bir çok konserde yer aldı ( Rock Station Fest' lerde sahne aldı, Apocaliyptica' nın alt grubu oldu, bir çok üniversite bahar şenliği ve başka organizasyonlarda yer aldı, Therion' un alt gurubuydu ama organizasyonla ilgili sorunlardan ötürü sahne alamadı ).
O zamandan bu zamana kadar yaşanan eleman sıkıntısı ve grup içi sorunlardan ötürü pek ilerleme sağlanamadı ama 2004-2005 yıllarında kadronun son şeklini almasıyla beraber artık zamanı gelmiş ve hatta geçmiş olan albüm kayıdı için çalışmalara başlandı. Şu an hala albüm kayıdı devam etmektedir ve kış aylarında da piyasaya çıkması düşünülmekte...
Albüm kayıdından öncede Knightmare o zamanki vokali Fatih Korkmaz (657, Helician) ile Remedy Records' dan çıkan SAXON Tribute projesine Circle Of Light coverıyla katıldı ve yapılan kayıt uygun bulunup SAXON Tribute ' un Bonus Disc' i olan amatör grupların olduğu CD' de yerini aldı. Albüm Mart - Nisan aylarında piyasaya çıkmış bulunmakta. Bu durum Türk Heavy Metal piyasası ve Knightmare için hem büyük bir adım hem de sevindirici bir gelişme oldu.
Knightmare Power Metal grubu olarak geçsede yeni besteleri ve yapısıyla sırf power metal değil klasik heavy metal ile power metalin karışımı şeklinde bir türe sahiptir. Söz konsepti olarak belli bir konu veya düşünce bulunmamaktadır. Aklımıza yatan ve hoşumuza giden her tür konuda (FRP,Hayatın Zorlukları, Savaşlar, Fantastik Uzay Savaşları v.b) sözler bulunmaktadır. Vokale geçen Özgür arkadaşımızla birlikte de daha da farklı sözler ve konular işlenecektir.
Knightmare ilk olarak Hacettepe' li bir grup olarak ortaya çıkmış olmasına karşın yeni elemanlarla birlikte bu durum bozuldu tabiki :twisted:
Şimdi ben bu yazıyı niye yazdım ? İlgilenen, öğrenmek isteyen varsa veya grubu yeni bir grup olarak bilen arkadaşlar varsa onlara bir nevi açıklayıcı, grubu tanıtıcı olsun diye yazdım...
Kısaca: kuruluş 1993...sayısız konser....SAXON Tribute' e katılma....Kışa doğru çıkacak olan albüm....türünden asla taviz vermeden ve daha da ilerleyerek giden müzik....
Budur işte Knightmare denen olay....
Saygılar Sevgiler...