Aslında her ne kadar, bu başlıkta bu konu ile ilgili yorum yazmak istemesem de bir süredir şunun farkındayım...Mevcut iktidar bütün olayları, ufak gerçeklere/bazen saçma duygusal sebeplere (bakanının oğlunun gözaltını basından öğrenmesinin acısı) bağlıyor ve bunu da çok iyi yapıyor, özellikle objektif insanlar bunlardan etkileniyor (g.t kıllarından hiç bahsetmiyorum), sonrasında ise işin gerçek yüzü ortaya çıkınca iş işten geçmiş oluyor...Örn.
- ODTÜ ormanlarının kesilerek yol yapılması: Gerçekten çok uzun zamandır Ankara'da bu şekilde bir alternatif yola ihtiyaç var, bunun farkında olan ilgili kişiler dalıyorlar ormanı yerle bir ediyorlar, biz de (kimi zaman farkında olmadan ben de dahil) "Yaw tamam ama ihtiyaç vardı" diyebiliyoruz, ki bu bir gerçek...
- Türban: İnsan istediğini giysin diyoruz, gelinen nokta ortada...
- ... (binlerce örnek verilebilir)
Sanırım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir, Sn.
@josephking in de bahsettiği de budur...Bu bakış açısı ile değerlendirdiğimizde
görüşü uzun zamandır farkettiğim ve artık daha fazla dikkat etmeye çalıştığım bir hususdur...Özetle, sizler elbette ki "Genç insanların yaptıkları, öldürülmesini açıklanamaz" diyorsunuz ancak etkilenmeye hazır geniş bir kesim (g.t kılları ve dadaşlar) bunu maalesef sizin objektif bakışaçınızla değerlendiremiyor ve "tabii, bak herif teroristmiş, hak etti" diye değerlendiriyor...Bu nedenle,
bence bu konularda Sn. Josephking yaptığını gibi (elbette ki hakaret etmeden ve saygı düzeyini koruyarak) keskin olmak gerekiyor ve onlara alet olmak istemesek de destek olmamak gerekiyor, "bak senin demokratik dedeğin herif de aynı şekilde düşünüyor diye kendi destekçilerinin beynini yıkamaya devam ediyorlar", ben uzundur bu şekilde davranıyorum/davranmaya çalışıyorum...
Belki de bu başlık altında belirtmemek gerekiyor, bilemedim...
Sevgiler ve saygılar...