Bu belki de bir şeyleri eksik bilmekten kaynaklıdır. Sadece televizyonda ya da sosyal ağlarda paylaşınlar kadar siyasete yakın birçok kişi. En basiti sizin verdiğiniz örneklerle açıklayayım, ODTÜ deki yol meselesi, rektörlüğün baştan beri karşı çıktığı şey yolun yapılması değil yolun yapıldığı yerdi, anlaşma gereği yolun şimdi orman olan yere değil daha ilerideki yere yapılması gerekiyordu, orası zaten yola ayrılmıştı. Büyükşehir belediyesi o kısmı Odtü arazisinin dışında bırakacak şekilde yolla ayırdı, yolu kanunsuz şekilde Odtü' nün neredeyse ortasından geçirdi ve yolun asıl olması gereken yer şimdi boşta kaldı ve orası zaten belediyeye ayrılmış yerdi. Şimdi oraya benzinlik, otel, iş merkezi, avm vb. yapılacak diyen var, artık Odtü' de çalışmadığım için durumu bilmiyorum taşındım Ankara' dan ama çoktan benzinlik yapılmaya başlandı diyen var.
Bu durumu biliyor olsa herkes, buna göre daha fazla kişi tepki gösterir, belki olumlu sonuç alınabilirdi ama alınamadı.
Türban konusunda zaten baştan beri ben de destekliyorum. Türban takanları değil, türban takılmasını. Ama eğer ben de tutup sakalla öğretmenlik yapamıyorsam o işi geçeceksiniz işte.