http://en.wikipedia.org/wiki/Victim_blaming
Özellikle de "tarihçe" kısmı: (italik ve kalın vurgular bana ait)
Although Ryan popularized the phrase, the phenomenon of victim blaming is well established in human psychology and history;[10] for instance there are plenty of examples in the Old Testament in which tragedies and catastrophes are justified and blamed on the victims for their faults as sinners.[10]
In 1947 Theodor W. Adorno defined what would be later called "blaming the victim," as "one of the most sinister features of the Fascist character".[11][12] Shortly thereafter Adorno and three other professors at the University of California, Berkeley formulated their influential and highly debated F-scale (F for fascist), published in The Authoritarian Personality (1950), which included among the fascist traits of the scale the "contempt for everything discriminated against or weak."[13] A typical expression of victim blaming is the "asking for it" idiom, e.g. "she was asking for it" said of a victim of violence or sexual assault.[14]
Hocam konu 'Berkin' adıyla açıldığı için siyasi görüşlerin etkisiyle cevaplar verilmiş. Objektif olup bir yere kadar okumak mümkündü ama insanlar kendi siyasetini konuşturma çabasına girdiğinde ister istemez vazgeçiyorum.BAŞTAN SONA OKUYUN ŞU KONUYU YAHU!!!!!
Ben de bunlara hastayım, araştırmaktan yoksun insanlara. Geldin konunun 1 tane mesajını okumadan tam ortasına 1 tane mesaj attın gittin, iş yaptın şimdi. Hepiniz grafik tasarımcısınız, bi' siz biliyorsunuz photoshop anasını satayım, başıma bilgisayarcı oldu hepsi. Vay arkadaş.
O engin bilgisayar bilgileriniz kullanmadıkça bir işe yaramaz sevgili eski soft-tek bilgivırvırvır çalışanı. Hiçbir dayanağı olmayan o düzmeceyi paylaşarak siz saçmaladınız, farkında değilsiniz. Zaten kimse o fotoğrafı o tarihte çekmediğini söylemedi, 3-4 tane liseli solcu facebook sayfası admini çıktı böyle gereksiz bir şekilde trolledi, sizin gibi engin bilgilere sahip bir fotoğrafçı ve bilgisayarcı bunu nasıl yedi anlamadım doğrusu. Avatarınıza da şimdi baktım, ben de paintle yaptım, banane avatarınızdan.şimdi öyle bi saçmaladınki. bende inan senin gibilerin hastasıyım. Neden biliyomusun? hiç tanımadığın birinin mesleğini işini gücünü bilgisini bilmeden yargıladığın için. mesela bu senin yaptığın, benim youtube'ta müzikal bi video altına yaptığım yoruma kroların "sen ne anlarsın müzikten.... " tarzında ki yorumlarına benziyo (ki adamlar benim hayatımın müzik oludğunu tabiki bilmeden saçma sapan cevaplar veriyolar).
Sen benim müzisyen ve Fotoğrafçı olduğumu biliyomusun mesela? yada bi tamirci çırağı falanmı olduğumu düşündün? (ki oda olabilirdi ama tanımadan bilemezsin) yok ama sen benim 98 yılında paintte yaptığım avatar foto'ma bakarak saçma bi meslek analizi yaptıysan onada bravo. konunun okdr dışına çıkıp mafettin ki akşam taksimde toma suyunda ıslanmam kadar uyuz oldum şu saçmalamana ve eve geldiğimden beri bi sürü yerde Berkin hakkında yazılar okuyup yorum yapan ben bu konuda seninle hiç tartışmıcam. saygılar büyük photoshop ustası "medeni" arkadaşım.
edit: birde bilgisaayrcı çıkmışım ya başına hani. dip not: yıl 99-01 Soft-tek bilgiişlem ve yazılım AŞ. yıl 2001-2002 Özer bilgisayar. kısa bi geçmiş ama olsun. bilgi amaçlı
Yahu o fotoğraflarını alıntıladığın sayfayı önceden takip ediyordum, adminlerinin millete nasıl "ana bacı" muhabbeti yaptığını, nasıl ergen triplerinde olduğunu iyi biliyorum. Sen dediğimi okudun mu? O fotoğrafın aslını biliyor musun artık? Artık bir fotoğrafa hani şu başımızdakilerin yaptığı gibi "bu kesin montaj" demeden önce oturup soluklanıp bi düşünecek misin? Fotoğrafı çeken adam bile kendisini dedi zaten bu fotoğrafı ben Gezi olaylarından önce çektim diye, AHP denen sayfayı yöneten bu "liseli" ler demek ki bilmiyorlar, böyle kendilerini haklı çıkarmak gelmiş akıllarına, böyle yapmışlar. Haklı çıkmaya çalışmayın lütfen, oturun bi' düşünün, aklı başında mantıklı, olgun insanlarsınız.bak hala 3-4 liseli solcu diyosun. arkadaşım senin insanları tanımadan yargılamak alışkanlığın olmuş. ne diyosan o
Önerdiğinizi yapmak cesaret ister. Oysa "kurbanı suçlamak" (ya da ailelerini suçlamak) gibi kolay bir yol varken kim niye kendini yorsun ? Değil mi ya ?🙂O çocukları oraya süren değil, böyle bir ortamda evinde oturup kaymaklarını yemeye devam edenler şerefsizdir. Ne güzel de uyuyorsun Rock müzik felsefesine. O şerefsiz dediklerinizden biri de benim ve 36 yaşındayım. Taş atan çocukların fotoğraflarını koyacağına çocukların, gençlerin kafasına ateş eden, onları öldüren, kör, sakat bırakan polislerin fotoğraflarını koy. Böyle bir günde, içinde hiç vicdan olmadığı bu kin ve nefret güden "şerefsizler" sözünden belli. Bu konu acilen silinmeli, öldürülen çocukları-onların ailelerini bile suçlu çıkarmaya çalışacak kadar mı onursuzsunuz!..