Adımı değiştireli pek olmadı. Yavuz Sultan Selim ve Şah İsmail dönemini Türkler'in altın çağı olarak görüyorum. Biri anadolu, avrupa ve afrikada büyük toprakları yöneten Osmanlının, diğeri ise yerleşik medeniyetlerin en büyük ve eskilerinden olan farsları birkaç türk aşiretininin gücü ile yöneten, asyada da büyük ve zengin topraklara sahip Safevi devletinin şahıydı. İki devletin de kurucu gücü ve temel dayanak noktası yarı göçebe Türk aşiretleriydi. Ama buna ve yüzlerce yıllık ortak tarihe rağmen din bahanesiyle birbirleriyle savaşma lüksleri vardı. Aynı zamanda eğitim, özgürlükler, inançlar, bilim, sanayi anlamında avrupanın çoğundan ve dünyanın geri kalanından daha iyiydiler. İşte bu Türkler'in altın çağıydı bana göre. O zamandan bu zamana o iki güç birbirleriyle çarpışa çarpışa günümüzdeki duruma kadar düştük. Azerbaycan'ın yarısı iranda esir kaldı, şeriyattan başlarını kaldıramıyorlar. Bizde de benzer durumlar var malumunuz.
Resimdeki gitar ise ibanez rgaix6fm. Beyaz rengi muhteşem gözüküyor webde ama gerçek hayatta flameleri belli olmuyormuş düz beyaza yakın duruyormuş. Ondan dolayı almadım. Sapı da pek benlik değil. Vaz geçtim ama kalsın resim. Güzel gitar.