Başlığı hep okuyordum da yoğunluktan yazamıyordum. Genelde evet preamp üstüne preamp girince böyle bir durum oluyor. Biraz daha geriye atıyor pedaldan (burada tubeman oluyor o) gelen sound'u. Midler geriye gidince. Bu dediğim normal power çıkışı için.
Bu arada kabin üstüne kabin simulasyonlu (mixer çıkışı yani) girmek de tonu aşırı kapalı yapar elbette, onu direkt geçmek lazım.
Zamanında Boston inceleme videosu koymuştum buraya, orada da üzerine Gt-2 açmıştım, yani aynı mantık. Fakat ilginç şekilde -yine yukarıda bahsettiğim durumlar olmasına rağmen- ton gayet güzeldi. Burada amfinin clean'i elbette en büyük faktör. O kadar tonu önde tutan bir preampti ki Boston'daki, o kadar cam gibiydi ki, biraz mid desteğiyle yine şahane sonuç alınıyordu.
Ancak yine de en güzel sonuç için iki preamp üst üste binmemeli, iş görme ihtimali her zaman var ama burada kişinin kendine koyduğu eşik devreye giriyor. Hassas biriyseniz siz de benim gibi -ki anladığım kadarıyla öylesiniz- elbette tatmin etmez diyordum, etmemiş de 🙂
Tubeman zaten başlı başına diğer preamp pedallarına nazaran daha bir amfiye yakın sonuç verdiğinden bence return'den girmek en mantıklısı. Uzun süre Tubeman kullanan biri olarak tam performans için transistörlü bile olsa yalnızca power amp desteğiyle kullanılmasını tavsiye ederim ben.