Lead Gitar Önerisi

• Konuyu açan Konuyu açan ceyhun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceyhun

ceypro
Merhabalar şuan Luxars markasının s-g037 modeli olan gitarını kullanıyorum. Aklımda Jackson markasının King V modelleri var çok hoşuma gidiyor kendi elimdekini satıp o tarz bir şey almak mantıklı olur mu? Veya önerebileceğiniz başka modeller var mı? Lead gitar olarak çalmak istiyorum.

Kendi düşüncem gitarımı 18 bin civarına satmak ve üstüne yaklaşık 5 bin daha ekleyebilirim yaklaşık 25 bine kadar olabilir. İkinci el de düşünüyorum aynı zamanda. Fakat şuan amfimi yenilemek de iyi bir seçenek gibi geldi çünkü Marshall mg10 kullanıyorum. Hangisi daha mantıklı olur gitar mı amfi mi ?

Belli bir süredir çalıyorsunuz. Bu senaryoda ses kartı + plug-in tavsiye ederim. Bu bütçeye amfiyi dahil edersek gitara pek bir şey kalmaz.

See kartı için forumu kurcalayin bolca öneri var. Spesifik öneride bulunmam doğru olmaz.

Gitar için kuvvetle muhtemel Floyd rose sistemli bir şey isteyeceksiniz. Bu fiyat bandında sizi memnun edecek tek alet 2. el Japon Ibanezler olacaktır (takip etmeniz gerekir uygun fiyata denk gelebiliyor).

Zaten gitarımı yenileme sebebim King V hevesimin olması o yüzden Ibanezlerin benim için pek bir esprisi yok. Ayrıca amfi ve gitarımı aynı bütçe içerisinde yenilemeyeceğim. Birini yakın zamanda diğerini ise 2-3 belki 5 ay sonra yenileme düşüncesi içerisindeyim.

Yalnız King V'yi lead gitar olarak çalamazsınız. Gerek Dave Mustaine gerek James Hetfield ryhytyhm çaldığı için King V de ryhytyhme yatkındır. Kelly modele yönelmenizi öneririm. Leadleri daha lead lead olacaktır.

Bakın örnekleriyle paylaşıyorum. Kim eline King V alsa, sol el hemen ilk perdelere gidiyor.

1761469967496.webp

1761469804727.webp

1761469967544.webp

Ama Kelly öyle mi, sol eli 12. perde civarına götürtür leadsel tasarımı sebebiyle.

1761469967291.webp

1761469978566.webp
1761469831303.webp 1761469863991.webp 1761469864025.webp 1761469864025.webp

Deneyip denemediğini yazmamışsın. Şayet denemediysen denemeden alma bence. Ben de hep king v explorer gibi şekilli gitar isterdim. Aldım, sonrası hayal kırıklığıydı. Çalamadım, rahat etmedim.En azından bende böyleydi

Yalnız King V'yi lead gitar olarak çalamazsınız. Gerek Dave Mustaine gerek James Hetfield ryhytyhm çaldığı için King V de ryhytyhme yatkındır. Kelly modele yönelmenizi öneririm. Leadleri daha lead lead olacaktır.

Bakın örnekleriyle paylaşıyorum. Kim eline King V alsa, sol el hemen ilk perdelere gidiyor.

181129 eklentisini görüntüle
181123 eklentisini görüntüle

181130 eklentisini görüntüle

Ama Kelly öyle mi, sol eli 12. perde civarına götürtür leadsel tasarımı sebebiyle.

181128 eklentisini görüntüle

181131 eklentisini görüntüle 181124 eklentisini görüntüle 181125 eklentisini görüntüle 181126 eklentisini görüntüle 181127 eklentisini görüntüle
Evet haklısınız ben şeklinle bitiyorum King V lerin lead olmaması açıkçası üzdü ama yine de lead olarak hiç kullanılmaz mı yoksa kelly kadar işlevli mi olmaz ?

Deneyip denemediğini yazmamışsın. Şayet denemediysen denemeden alma bence. Ben de hep king v explorer gibi şekilli gitar isterdim. Aldım, sonrası hayal kırıklığıydı. Çalamadım, rahat etmedim.En azından bende böyleydi
Zuhal Müzikte denemiştim ama King V modeli olmadığı için rr modelini denedim açıkçası bana çok kötü geldi tek köşesi kısa olduğu için ama bugün bir aksaklık çıkmaz ise King V de denemeye gideceğim.

Evet haklısınız ben şeklinle bitiyorum King V lerin lead olmaması açıkçası üzdü ama yine de lead olarak hiç kullanılmaz mı yoksa kelly kadar işlevli mi olmaz ?

Ben yalnızca ilk 7 perdede gitar çalabildiğim için hakkaniyetli kıyaslayamam. Ama bir ryhyhytyhyhm guitarist olarak daha çocuk yaşımda mağazaya girdiğimde King Vler beni kendine çekmişti. Elime ilk aldığımda dedim ki "üst 2 tel, ilk 7 perdeden gayrı dokunmam". Sonrasında hiç gitar çalışmama da gerek kalmadı. Lead guitarist olmak istemeyince gitar çok kolay bir alete dönüşüyor.

Eğer gerçek bir King V fanatiğiyseniz bence rihyhthym guitarist olmayı ciddi şekilde gözden geçirin. Bülübülü kafa açan nerdlerin yanında daha coool duracaksınız 😎😎😎😎😎😎😎😎

Lead gitar deyince benim aklıma hep ESP gelir. Kırk Hammett leadleri hep ESP ile çalıyor.
Illa jackson olsun derseniz o zaman soloist kasa gitarlar.
Amfi için de mg10 u tez zamanda elinizden çıkarın. Onunla lead tonu alınmaz, ritim için bile elverişli değil. Reverb, delay , wah gibi efektler lazım. Dahili efektli dijital amfiler olabilir, Blackstar ya da Boss Katana gibi modeller iş görür

Kağıt gibi ince ibanez sapı olmadıkça da insanın solo çalası gelmez.Petrucci bile ruhunu Musicman'e satınca yazdığı parçaların kalitesi düşmüştür.Another Day solosu arkasında bakakalmıştır.Vai Reis de bildiğinden hem soloda arada floydla öttürme işi için ipince ve hıphızlı bir gitar gerekiyor.Ben şahsen bir İbanez bakın derim.

Ben yalnızca ilk 7 perdede gitar çalabildiğim için hakkaniyetli kıyaslayamam. Ama bir ryhyhytyhyhm guitarist olarak daha çocuk yaşımda mağazaya girdiğimde King Vler beni kendine çekmişti. Elime ilk aldığımda dedim ki "üst 2 tel, ilk 7 perdeden gayrı dokunmam". Sonrasında hiç gitar çalışmama da gerek kalmadı. Lead guitarist olmak istemeyince gitar çok kolay bir alete dönüşüyor.

Eğer gerçek bir King V fanatiğiyseniz bence rihyhthym guitarist olmayı ciddi şekilde gözden geçirin. Bülübülü kafa açan nerdlerin yanında daha coool duracaksınız 😎😎😎😎😎😎😎😎
Üstad ben tam anlayamadım şimdi rythithim çalmak için v mi almalıyım yoksa superstratocaster mi almalıyım ?

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam göz önünde bulunduracağım bu teklifi 😄

Lead gitar deyince benim aklıma hep ESP gelir. Kırk Hammett leadleri hep ESP ile çalıyor.
Illa jackson olsun derseniz o zaman soloist kasa gitarlar.
Amfi için de mg10 u tez zamanda elinizden çıkarın. Onunla lead tonu alınmaz, ritim için bile elverişli değil. Reverb, delay , wah gibi efektler lazım. Dahili efektli dijital amfiler olabilir, Blackstar ya da Boss Katana gibi modeller iş görür
Mg10u satıcam yakın zamanda efekt amaçlı Nux MG 101 proccessorunu kullanıyorum.

Abi güldük eğlendik, ciddi ciddi yazayım. Bu bütçelere sıfır ürün almak istiyorsan, alacağın her gitarın yapısı hemen hemen aynı olacaktır. Çalabileceklerinin de gitarın şekliyle hiçbir alakası yok. Evet kimi gövde tipleri sebebiyle son fretlere erişim bazı gitarlarda zor olabilir, sap profili sebebiyle icra eden kişiye rahat gelmeyebilir. Ancak bahsettiğin bütçede sadece JS32 alınır, onda da ha Kelly, ha KV, ha RR hiçbir farkı olmaz.

Sabit köprülü 2. el hint yapımı JS32'lere yönelebilirsin. Bütçeni biraz daha zorlayıp Endonezya yapımı X serisine yönelebilirsin (Bunların Hint yapımı olanları çok iyi değil.). Bu gitarlar dışında da pek alternatifin yok zaten.

Ancak bu alımdaki motivasyonun kaynağını çok iyi belirlemek gerekiyor. Eğer amaç, daha iyi bir gitara sahip olmak, daha esaslı bir aletle gelişim sürecine katkı sağlamak ise; gitarın şeklinden önce elinde doğru hissettiren bir ürün kovalanmalı. Şekilden önce ağaç, manyetik, sap profili vb. konular tartışılmalı.

Eğer amaç görsel bir haz, bir sahip olma arzusu ise; her zaman alınacak daha iyi bir gitar olacaktır. Jackson markasına karşı bir sevdam, biriktirme arzum yakın bir geçmişe kadar mevcuttu. Hatta yalnızca 1 sene öncesinden evimden bir fotoğraf paylaşıyorum. Aralarında Usa Select KV2 veya 1994 Dave Mustaine Signature KV Pro gibi görece fiyatlı ve nadir gitarlar da var. Geçen sürede, işime yarayan harici ekipmanları finanse etmek amacıyla tamamını satmış durumdayım. Yalnızca, burada görünmeyen 1 tane özel üretim V şekilli gitarım mevcut. Mağazalara ya da Sahibinden'e düşen hiçbir gitar beni heyecanlandırmıyor.

Uzun lafın kısası; derdin çalmaksa JS32 herhangi bir numarası olan bir gitar değil; derdin sahip olma arzusu ise yine JS32 nefsini körleyecek bir gitar değil. Yalnızca fotoğraflarına baktığın adamların ellerindeki gitarların ucuz birer kopyası.

1761478789142.webp

Öncelikle teşekkür ederim uzun uzun ilgi gösterdiğiniz için. Aklıma şu model geldi bahsettiklerinizden sonra size de bir danışmak istedim yine tabi daha iyi önerileriniz var ise yine fikirlere açığım.

Geri