Abi güldük eğlendik, ciddi ciddi yazayım. Bu bütçelere sıfır ürün almak istiyorsan, alacağın her gitarın yapısı hemen hemen aynı olacaktır. Çalabileceklerinin de gitarın şekliyle hiçbir alakası yok. Evet kimi gövde tipleri sebebiyle son fretlere erişim bazı gitarlarda zor olabilir, sap profili sebebiyle icra eden kişiye rahat gelmeyebilir. Ancak bahsettiğin bütçede sadece JS32 alınır, onda da ha Kelly, ha KV, ha RR hiçbir farkı olmaz.
Sabit köprülü 2. el hint yapımı JS32'lere yönelebilirsin. Bütçeni biraz daha zorlayıp Endonezya yapımı X serisine yönelebilirsin (Bunların Hint yapımı olanları çok iyi değil.). Bu gitarlar dışında da pek alternatifin yok zaten.
Ancak bu alımdaki motivasyonun kaynağını çok iyi belirlemek gerekiyor. Eğer amaç, daha iyi bir gitara sahip olmak, daha esaslı bir aletle gelişim sürecine katkı sağlamak ise; gitarın şeklinden önce elinde doğru hissettiren bir ürün kovalanmalı. Şekilden önce ağaç, manyetik, sap profili vb. konular tartışılmalı.
Eğer amaç görsel bir haz, bir sahip olma arzusu ise; her zaman alınacak daha iyi bir gitar olacaktır. Jackson markasına karşı bir sevdam, biriktirme arzum yakın bir geçmişe kadar mevcuttu. Hatta yalnızca 1 sene öncesinden evimden bir fotoğraf paylaşıyorum. Aralarında Usa Select KV2 veya 1994 Dave Mustaine Signature KV Pro gibi görece fiyatlı ve nadir gitarlar da var. Geçen sürede, işime yarayan harici ekipmanları finanse etmek amacıyla tamamını satmış durumdayım. Yalnızca, burada görünmeyen 1 tane özel üretim V şekilli gitarım mevcut. Mağazalara ya da Sahibinden'e düşen hiçbir gitar beni heyecanlandırmıyor.
Uzun lafın kısası; derdin çalmaksa JS32 herhangi bir numarası olan bir gitar değil; derdin sahip olma arzusu ise yine JS32 nefsini körleyecek bir gitar değil. Yalnızca fotoğraflarına baktığın adamların ellerindeki gitarların ucuz birer kopyası.