Merhabalar öncelikle,gitarım Epiphone Les Paul Std.(2volume+2tone,3way toggle switch):!: Eski başlık oldukça kirli olduğu ve çok arkalara gittiği için yeniden ve daha net bir başlık açıyorum.gerçekten bilgisi olanlar yazarsa çok memnun olurum
pasif olan manyetikleri emg 81-85 set ile değiştirdim ancak birkaç sorun oldu.toplamda 3 ayrı kablolama diyagramı denedim hepsinde sorunlar oldu ya hiç ses alamadım ya gürültülü bir ses aldım en sonuncu denememde tama yakın ya da tam ses aldım ancak yine bir sorunum var bu sebeple Les Paul gitar ve 81-85 set kullanan birilerinden ya da kesin bilgisi olan birilerinden yardım isteyeceğim.
Şu anki sorunum şöyle ki;Bridge Volume u tam kısık , Neck vol. u açık,ya da tam tersi Neck kısık Bridge açık iken ve toggle switch orta pozisyonda iken hangi pot açıksa o manyetikten ses alıyorum ancak eskiden (pasif set varken) potların biri kapalı iken switch orta pozisyondayken ses gelmiyordu ve normali de bu(kullandıgım tüm les paul lerde böyle idi,gibson lar epi ler)
acaba elinde normal olduğu gibi yani bir pozisyonun bile volume potansı kapalı iken orta pozisyonda ses gelmeyecek şekilde Emg 81-85 kablolamasını nasıl yapacağıma dair bir kablo diyagramı alabilir miyim ? Umarım sorum açık olmuştur oldukça.
Bu arada, potanslar yeni ve çalışıyor sesi %99 kesiyorlar kısılınca,Switch de stok değil onu da usa dan almıştım o da diger manyetiklerimdeyken sorunsuz çalışıyordu ki açtım baktım hala net bi şekilde kesiyor bağlantıyı pozisyon değişikliklerinde sanırım kablolama ile ilgili bir sorunum var o sebepten şu aşamada potansların ya da switch in bozuk olma ihtimalini varsaymıyorum.bu arada başka potanslarla da denedim aynı kablolamayı yine aynı sorun ortaya çıktı,yani sorun kablolamada.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler iyi forumlar