Bu modellerin sapının rahatsız olduğunu duymuştum ancak hiç deneme imkanı bulamadım rahatsız gitarlar mı les paullar.
Kalın sap derken klasik gitar sapıyla kıyaslarsak nasıl olur?Rahat bir çalım istiyorsan " 60's neck " profili olan modelleri tercih etmelisin, strattan bile rahat 🙂
Ama mid'li tonlar seviyorsan kalın sapın yeri ayrıdır.
Kalın sap derken klasik gitar sapıyla kıyaslarsak nasıl olur?
Klasik gitarın sapından çok çektim hocam 🙂 elimi kavramadan çalamıyordum çunku🙂Klasik gitar sapı candır daha ince olunca olmuyor 🙂
100 tl lik sunta gitar saplarıyla da lp kıyaslanmaz ama 😀
Yahu ciddi ciddi kısacık olan parmaklarımla "süper kazık" denilen LP'lere giriştim, bu kadar endişem veya şikayetim olmadı. Gözümüzde bu kadar büyütmeyin LP klavyesini. İşçilik iyiyse çalım gayet rahat @diskjockey kardeşim. Çoğu Washburn'un o ince klavyesi Gibson'dan kat kat rahatsız inan bana. Onun için denemeden karar verme. Gözüne kazık görünür ama bakarsın çalımı rahattır. Ben şu an 60'lar tarzı klavye kullanıyorum. Rahatlığı da konforu da bir başka.
Hocam klasik gitar klavyesi hakkında ne düşünüyorsunuz ? 🙂
1 LP ClassicBen de 3 tane 60's slim taper saplı gibson var. Üçü de birbirinden farklı ama enteresan şekilde. En incesi LP classic'teki. Daha sonra ondan çok az daha kalın olan 60 custom shop 50th anniversary Versiyon 3 geliyor. En kalın ve biraz daha C profilli olan ise 63 reissue es-335'te olan. Üçü de rahat çalımlı ama aynı profil ismi ile pazarlanmalarına rağmen birbirlerinden farklı olmaları. Neticede ince sap dense de denemeden almamak en iyisi.
@bluesman ustadim ince var ince var, lutfen ince sap ve ilgili terimleri forumda dikkatli kullanalim ibanez wizard sap kullanicilari olarak cok inciniyoruz bize hersey kalin geliyor. Senin LP nin slim tapered sapindan 2 rg sapi cikar bir de maun kapak 🙂