birilerinin bizi şeyine takması için türkiye bu gibi emperyalist saldırılara saldıran kuvvetler tarafında müdahil mi olmalı? bugün kılıçdaroğlu da buna benzer birşeyler türetti? bu nasıl birşeydir yahu? ben mi yanlış anlıyorum, nasıl dinleticekmiş türkiye kendini?
ayrıca siz tayyip'in açıklamalarından türkiye'nin bu saldırıya karşı barışçıl bir havadan yana olduğunu mu çıkardınız?
geçen hafta tayyip'in almanya'daki olası libya saldırısına yönelik yaptığı açıklamalar ile şu anda sarfettiği söylemleri yanyana koyduğunuzda aradaki farkı göreceksiniz. geçen hafta saldırı yoktu, boş beleş havadan sudan sıktı, göya barışçıl mesajlar verdi, şimdi emperyalistler saldırılarına başladı, her zaman olduğu gibi güçlü tarafı kendi tarafı olarak belleyerek "ben kaddafi'yi uyarmıştım" söylemleriyle saldırıyı desteklemiş olmadı mı?
"libya bir an evvel istikrara kavuşturulsun" söyleminde bile edilgen yapılı bir cümler kurarak, libya ancak ve ancak emperyalist güçler tarafından istikrara kavuşturulur anlamı çıkmıyor mu? zaten bunu kendisi de itiraf ediyor, "saldırı sonuçlandırılmalı" diyor, "saldırıya derhal son verilmelidir" demiyor. bunun neresi barışçıl tutum?
akp'si de chp'si de emperyalizmin silahlı gücü olan nato'nun yürüttüğü bu saldırıya saman altından her türlü desteklerini veriyorlar, katliamın ilerleyen dönemlerinde de görücez, bu sefer türkiye'nin manevi desteğinin yanında lojistik destek verip vermemesi gerektiği de tartışılcak.
biz akp'nin verdiği desteği de biliyoruz, chp'nin saldırıyı bm'ye dayandırarak meşrulaştırdığını da, ikisinin de natocu olduğunu da, ikisinin de dışa bağımlı olduğunu da.
düzen partileri meşrulaştırsa da, sermaye sınıfının umrunda olmasa da medya manşet manşet savaş haberleri yapsa da haritaları çıkartıp, akdeniz'de hangi sömürgecinin gemisinin saniye saniye nerde olduğunu gösterse de, bu memleketin onurlu vicdanlı antiemperyalist devrimci güçleri bu ve bunun gibi bütün emperyalist saldırıların karşısında olmayı her zaman kendisine görev edinecektir. dün fransa konsolosluğunun önünde bu memlektin ilerici devrimci yurtsever güçleri tarafından gerçekleştirilen eylemde kim saldırının karşısından kim saldırganların lafazanlığını yapıyor belli oldu.