PodHd başta olmak üzere yukarıda adı geçen dijital cihazların bir kısmını kullanmış ve hala kullanan biri olarak bazı eklemeler ve görüşler yazmak isterim.
Öncelikle baştan belirtilmesi gereken, kişisel tecrübelerin kullanıcıdan kullanıcıya farklılık gösteriyor olduğu , ki bu da çok normal. Ayrıca 6-7 ay kadar kullandığım POH HD500, şu an güncel olan 2.0 yazılımının öncesindeydi. Benim deneyimim başkasınınkiyle tamamen zıt olabilir.
Bugüne kadar sırasıyla PodXT (Marshall jtm60 ile beraber, preamfi düzeyinde), Boss GT10 (direk), PodHD500 (direk), AxeFX Std (direk ve MarkV power amfisi ile beraber) ve AxeFX 2 (direk) kullandım/kullanıyorum. Sondan konuya girecek olursam, PodHD benim en hızlı elimden çıkarttığım ürün oldu. Ve yukarıda saydığım cihazlar arasında verdiği memnuniyet açısından en alt sıradaydı.
İlk cihazı kullanmak istediğimde , bir çok kişinin yaşadığı şaşkınlığı ben de yaşadım ve hemen internet başına oturup açma kapama düğmesinin gerçekten olup olmadığını teyit ettim. Daha sonra buna da , GT10 dan sonra biraz ters geldiğini hatırladığım kullanıcı ara yüzüne de alıştım.
Ancak bir türlü alışamadığım, son derece tutarsız ve bas ağırlıklı Cabin Simulasyonları (IRs), cabinler ile başa çıkmak için Boss’ta kullanmaya alıştığım EQ (özellikle parametric EQ) bloğunun ayar şekli (frekans yoktu benim sürümümde, % vardı) ve nihayetinde bazı benim için önemli olan simulasyonların (jcm800) kötü oluşuydu. Öte yandan bir çok efekt için tersini söyleyebilirim, gayet dinamik ve doğal tonlar alabiliyordum.
Ara ara firmalar ürün geliştirmeye pazarlama için ayırdığından daha az enerji/bütçe/zaman ayırıyor ve müşteri olarak ürünü satın alma safhasındaki araştırma ve sonrasındaki deneyimlerinizi mukayese ederek bunu hissedebiliyorsunuz, bende böyle bir tat bıraktı HD Efendi.
Çok önemli bir not ilave etmek gerekir kapatırken; Line 6’in, PodHd serisini piyasaya verirken mümkün olduğunca DT serisi amfiyle (ya da genel itibariyle amfilerin power katıyla) eşleştirmeyi öngörmüş olduğunu düşünüyorum, çünkü ikisini bir arada kullananlar tonlardan daha memnunlar. Ve benim gibi ilk sürümlerini kullanan varsa hatırlar, orjinalinde amfi simleri Master Volume’dan yoksundu. Önemli bir güncellemeden sonra L6 bunu ilave etti. Amfi ile kullananlar için hiçbir şey ifade etmediyse de doğrudan bağlayanlar için çok önemli bir güncellemeydi.
Son olarak, PodHd yi AxeFx ailesiyle hiç karşılaştırmayalım. Fiyat ve hedef kitlenin farklı olduğunu hepimiz biliyoruz ama sadece ton açısından , çok çok farklı iki cihaz, tabii bu ton kalitesi AxeFx in dik öğrenme eğrisini göze aldığınız taktirde geçerli.
BB.