Zaten günümüzde bütün stüdyo kayıtları hep analog sistemlerle yapılıyor.(Istisna olarak trivium axe fx kullanıyor. Rig rundownlarında izlemiştim.) Sahneler ve konserler için iyi bi tercih olmayabilir belki ama müziğe yeni başlamış insanlar için ev ortamında low volume de lambalı amfiden daha iyi sonuçlar alınabiliyor(düşük wattli olanlarda iş değişiyor sanırsam ht serisini deneme şansım olmadıgı için pek bilgim yok düşük wattlı lambalilar hakkinda), bildiğiniz gibi cayır cayır bi ton almak için yüksek ses şart öbür türlü ses kompres olunca lambalının özelligi kalmıyor.
Ayrıca alınan kaliteli bir prosesorun elde kalacağını düşünmüyorum. Drive ının sentetikliginden sıkılırsa fx looplu güzel bi amfinin return ü kullanılarak sadece efektlerinden yararlanılabileceği kanatindeyim. Hatta bu işi iyice abartanlar var bkz. 4 Cable method.
Ben hep gerçekcıyım.Dıjıtal procesorlerı cok basarılı buluyorum.Kullanım olarak olmasada tasarım pratıklık olarak ısı goturdugu ıcın takdır edıyorum.Ama bu dıjıtale karsı oldugum gercegını asla degıstırmeyecek.Takı cıgır acan bır aletı onumuze koyana kadar.Yine Gerçek sukı dıjıtal efektler tonlarında gerçekten bana gore bazı analoglardan daha şaşırtıcı ve gozlerinizi '' noluyor ya'' der gibi açabiliyor.Hakikaten öyle mesela gt100 de oyle acayıp tremolo ıle octavia efektleri vardıkı böyle dakıkalarca sırf o seslerı duymak ıcın calıp durdugum olmustu.
Benım dıjıtal antipatımdekı tek sıkıntı drivedır arkadaşlar.
Yoksa dıjıtal procesorler gerçekten kullanımı tasıması ınanılmaz rahat aletlerdır.
Fakat bu dıjıtal drıvelerde çamur olayını fractıal audıo ve kemperden başka adam gıbı yapan ben ne gordum ne duydum nede bılıyorum.
Bir ara soyle bır cozum yoluna gıttık.
Bu dıjıtal procesorun tek loop cıkısına analog pedal takmıstık.
İşte bu sıkıntı bu sekılde çözülebiliyor.
Zaten g system gıbı dunyanın en ıyı efekt ıslemcısının fabrıka cıkısında drıve olmaması adamların koymaması bu sebeple oluyor.
Çünkü adamlar acık acık soyluyor.''Biz bu işin en iyisiyiz ve sıze en ıyı efekt unıtesını ürettik.
Eğer mumkun kılınsaydı g systeme bır drıve tonuda eklerdık'' der gibi malzemeyı cıkıp sundular.
Bırcok vıdeoda youtubeden ızleyın fractıal audıo ve kemperın g system ıle kontrol edıldıgını goreceksınız.
Olusan bır drıve tonunun kırılgan sesı devre elemanları üzerindekı statık bobın dalgalanmasından olusuyor.
dıjıtal bır pedalda bobın olmadıgı ıcın bu kırılmayı alamaz ve cok yapmacık kuru soft bır drıve alırsınız.
Ne kadar karakterlıı gerçek dersenız deyın o asla gerçek bır dırve degıldır.
Bu tartısma bıtmez analog setupla calmıs olan ınsanlar ne kadar dogru dedıgımı anlıyordur.
Hadı destekleyın benı
😀😀😀😀