mersinden_ersin demiş ki:
hocam sistem şölye pod xt de, muhtemelen benzer bişey kullanırlar bunda da
alette a b c d bank up bank down ton seçmene yarıyor.
bankler 13A gibi adlandırılıyor. bank up a bastığında 14A down a bastığında 12 A ya geçiyor(tam emin değilim bu hususta) a b c d den birine bastığında 13B 13C gibi 13 numaranın farklı harfine geçiyor(bir numarada 4 farklı ton var, 13A 13B 13C 13D gibi)
ayrıca üstteki comp stomp mod delay den de aynı ton içinde efekt ekleyip çıkartma olanağına sahipsin(misal 13A nın mod unda chorus var, sen ayarlıyorsun onu, o tona geçince açık olup olmayacağını da belirliyorsun, 12 a dan 13 a ya geçince 13 a nın standart haline gelmiş oluyorsun, 13a da mod a basınca chorus u açıp kapayabiliyorsun)
tap tempo da tuner ve ya delay ritmini ayarlamaya yaramakta...
Bakın küçük bir hikaye anlatayım şu olayın aslında ne kadar inanılmaz birşey olduğuna işaret eden:
Pull me under parçasını bilmeyeniniz yoktur sanıyorum. 3 adet tona ihtiyacımız var: clean, ritm, lead ve soloda waha basıyoruz switchle açılıyor. Şimdi benim yaşadığım şeye geliyoruz: temiz tonum 8. presette ve parçaya bunla başlıyorum, ritm kısmında drivea, 9a geçiyorum, sonrasında aradaki geçişte 10a yani reverblü, daha az gainli ve delayli lead tonuna geçiyorum üç vuruşta yirmi dört notayı pek de harika basamayıp sonrasında hemen 9a dönüyorum. Parça ilerliyor, bu bir kez daha tekrar ediliyor sonrasında klavye solosunda yeniden 8e ve ondan sonra soloya girerken aslında 10daki tonun aynısı olan 7deki tona geçiyorum; çünkü iki kere basmaya benim vaktim olmuyor, bilmiyorum çat çat diye geçebilen olur mu ki zaten waha da ihtiyacım var bi de o ara ilk bendle birlikte expreşın pedala hükmetmek falan..(ki bu pedal da bank up down tuşları da minnacık ve dipdibe) Herneyse solodan çıkıp ritme geçerken de yine iki kere basamıyorum onun için 9daki tonun aynısı bir de 6.presette kayıtlı.. Sonra parça bitiyor, harap ve bitap bir halde bırakıyorum gitarı, oh lan diyorum..
😛
ve yalnızca 40presetim var anasını satıyım 40tan sonrasına kaydetmiyor alet. Bilmiyorum bozuk mu ama arkadaşta da vardı onunki de öyleydi.
rp80 ! kralını tanımaz, süründürür
😛