Loadbox (Dummy Load da deniyor sanırsam) Nedense Türkiye'de konusu fazla geçmeyen, ama bir çok kişinin de kullandığı bir alet. Ama ben pek aşina değilim. Aşağıdaki gibi bir setup yapıp, lambalı amfiden direkt ses kartına kayıt alma işlerinde kullanmak istiyorum. Malum, Palmer PDI03 gibi aletler zaten amfiye kabin bağlamadan, kendi içindeki loadbox ile kayıt imkanı veriyor ama, fiyatlar çok uçuk. Bunun yerine, amfinin speaker çıkışını ucuz bir DI Box a bağlayıp (Redbox gibi veya PDI09 gibi bir DI box), direkt ses kartına kabin simulasyonlu ses gönderebiliyoruz. Ama bu durumda da, amfiye zarar gelmemesi için, yine de bir speaker bağlamak gerekiyor. Ben bunun yerine, DI Box ın speaker out çıkışına bir loadbox bağlayıp kullanmak istiyorum. Keza, aşağıdaki çizimde görüldüğü şekilde yapmak istediğim zincir.
Bu çizimdeki loadbox görevini yapacak aleti, DIY proje olarak yapabilir miyim diye araştırınca, aşağıdaki cihaza ulaştım. 50w için yapılmış bir loadbox, çıkışlar jack tipi değil elbet ama, jacklı şekilde bağlantı değiştirilebilir. Elektronikten ve bu işlerden anlayan arkadaşlara sormak istiyorum, aşağıdaki fotolardaki proje yapımı çok basit birşey gibi duruyor. Hepsi bu mudur, yoksa bilmediğim daha derin mevzular mı var? Aşağıdaki gibi bir alet işimi görür mü? Elim lehim yapmaya basit küçük devreleri yapmaya yatkın. Hatta bir iki pedal yapmışlığımda var, ama elektronik bilgim sıfıra yakın. Bu yüzden, teknikte saçma birşeyler söylediysem, düzeltirseniz sevinirim. Bu arada aşağıdaki projeyi gitar amfisi ile ilgili değilde, hifi audio amfiler ile ilgili bir forumda buldum, ama mantık aynı olsa gerek.
Bu çizimdeki loadbox görevini yapacak aleti, DIY proje olarak yapabilir miyim diye araştırınca, aşağıdaki cihaza ulaştım. 50w için yapılmış bir loadbox, çıkışlar jack tipi değil elbet ama, jacklı şekilde bağlantı değiştirilebilir. Elektronikten ve bu işlerden anlayan arkadaşlara sormak istiyorum, aşağıdaki fotolardaki proje yapımı çok basit birşey gibi duruyor. Hepsi bu mudur, yoksa bilmediğim daha derin mevzular mı var? Aşağıdaki gibi bir alet işimi görür mü? Elim lehim yapmaya basit küçük devreleri yapmaya yatkın. Hatta bir iki pedal yapmışlığımda var, ama elektronik bilgim sıfıra yakın. Bu yüzden, teknikte saçma birşeyler söylediysem, düzeltirseniz sevinirim. Bu arada aşağıdaki projeyi gitar amfisi ile ilgili değilde, hifi audio amfiler ile ilgili bir forumda buldum, ama mantık aynı olsa gerek.
Son düzenleme: