... floyd rose için. Maun gövde, maple sap, abanoz tuşe ve neck thru olacak gitarın özellikleri.
97761 eklentisini görüntüle
Simdi gitarin kalitesi ile fiyati arasinda dogrudan bir baglanti veya alaka hem var hem yok. Eger basit bir gitar yaptirmayi düsünüyorsan is aslinda biraz daha hesapli. Örnegin ben gitar yapan bir insan olarak bir Tele tarzi standart bir gitara (dehset derecede pahali agaclar kullanilmadigi sürece)1700-1800 Eurodan fazla vermek istemem.
Floyd Rose vs girince isin icine is degisiyor biraz. Floyd Rose Original zaten 330 Euro civarinda perakendesi. Kilit yaninda mi bilmiyorum. Iyi bir Locking Tuner burgu seti nereden baksak 120 Euro. Ucuzu bulunur belki de.
Daha agac, manyetik, tuse, perde vs olmadan 450 Euro civarindayiz.
Kaldi 1050 Euro.
Agac vs herkese göre degisiyor. Ben bir kapaga 500 Euro veren adam gördüm. Sadece kapak agacina.
Manyetikler en az 100 Euro olsa, 200 euro da oraya gider 650 Euro etti. Kaldi 850.
Agac, truss rod, perde teli, belki bir inlay, boya, gümrük, nakliye vs derken, o bütce deli gibi erir gider. O bütce eridiginde de "ben yaparim" diyen gitar yapimcisi ya sana kiyak yapiyordur, ya zarar edeceginin farkinda degildir.
Bugün en cabuk 2 ayda böyle bir gitar cikar atölyeden. Zaman faktörü de var yani isin. Asgari 3 haftadan önce gitari boya kürlenmesinden cikarmak risklidir mesela. ondan sonra bunun sulu zimparasi var, polisaji var. Var da var.
Benim diyecegim, eger bu kadar kisitli bir bütce var ise, mantikli olan fabrikasyon bir gitar almaktir. Hatta ikinci el alip bakim/tamir yapan bir ustaya götürüp enstrümani istedigin seviyeye de getirebilirsin.
Bizi kötüleyenlere kulak asma. Bizlerin arasinda henüz birine kötü mal satmis olan yok, cünkü öyle bir durumda kendimizden süphe ederiz.