Geçen iyi bir akçaağaç sap için kesilmemiş parça piyasada iyisini 500$'a alan duymuştum. Maliyetleri de saymak lazım. Gotoh köprü falan bile tek başına 8000 falan. Abanozu falan ayrı. Yoksa pau ferro fender player alıp oturmak da var işin ucunda.gitarları değil de fiyatları saçma. Şahsen Matt motheship ve elma gitarin gitarlarini çok beğeniyorum ama bence de fazla tuzlular
yapilan iscilikler ust duzey evet, ama bahsedilen fiyatlar da ulasilabilir fiyatlar degiller cok utopik, profesyonel muzisyenlere yada unlulere de ayni fiyatlardan mi yapiyorlar dusunmemek elde degil🙂gitarları değil de fiyatları saçma. Şahsen Matt motheship ve elma gitarin gitarlarini çok beğeniyorum ama bence de fazla tuzlular
hocam, maliyetleri tam olarak bilemem. ama bi kullanici olarak gecenlerde bi arkadas solomusicten aldigi partcaster parcalari ile benim 70s strata 2000 kusur dolar gibi astronomik fiyata sap yapacagini soylemisti. birak sapini tekrar 70s strat reverbden falan almak istesem az daha ustune cikip alabiliyorum yani🙂Geçen iyi bir akçaağaç sap için kesilmemiş parça piyasada iyisini 500$'a alan duymuştum. Maliyetleri de saymak lazım. Gotoh köprü falan bile tek başına 8000 falan. Abanozu falan ayrı. Yoksa pau ferro fender player alıp oturmak da var işin ucunda.
Fiyatların astronomik olması aslında biraz da bizim memlekete özgü. Siz macassar ebony istiyorsunuz misal, o da size çekmeköy abanozu var ondan yapalım diyor. Honduras maunu diyorsunuz, Edirne ıhlamuru var diyor.yapilan iscilikler ust duzey evet, ama bahsedilen fiyatlar da ulasilabilir fiyatlar degiller cok utopik, profesyonel muzisyenlere yada unlulere de ayni fiyatlardan mi yapiyorlar dusunmemek elde degil🙂
abi hiç bir ağaç düşünüldüğü kadar pahalı değil ya, ayrıca bu işi halı yıkamacı mesleği kadar yaygın şekilde yapanlar var memlekette ağaç mı yok? bahsettiğin macassar abanozun kilosu 2500 tl, çekmeköy abanozu falan da değil zaten o ne alaka. altın varak atsalar bile 3-4-5 bin dolar etmez herhangi bir lütiyerin yaptığı gitar. adam alaylı yetişmiş youtubedan izleyip gitar yapıyor sx gitarın gövdesini söküp cila atıyor custom sap takıyor imzasını atıp 5 bin dolar diyor, ülkenin en iyi lütiyerlerine kontrbas fiyatı soruyorum utana sıkıla 4 bin dolar 5 bin dolar diyorlar.Fiyatların astronomik olması aslında biraz da bizim memlekete özgü. Siz macassar ebony istiyorsunuz misal, o da size çekmeköy abanozu var ondan yapalım diyor. Honduras maunu diyorsunuz, Edirne ıhlamuru var diyor.
E şimdi kuş kadar abanoz klavyen için adam Endonezya nın bilmem neresinden 2 palet abanoz sipariş edecek de, gümrükten geçirecek, vergisini algısını verecek, ebony klavye yapacak. E sonra geri kalan abanozu kim alacak? Onun muhafazası da ayrı mesele, böceği var, pası kiri var. Bir dolu lojistik ve stok sorunu ortaya çıkıyor. Aslında bizimkiler elinde ne varsa onunla birşey yapmaya çalışıyor, bu da aslında custom olmuyor.
Uluslararası çalışan custom tasarımcılar bu tip sorunları olmuyor, ülkelerindeki gümrük ve vergi politikaları da bu kadar sert olmayabilir.
Usta da en tepeden basıyor fiyatı, kim uğraşacak deyip geçiyor.