Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Selamlar, Gitarının Tonundan gayet memnunum. Çıkışın normal mi düşük mü olduğunu nasıl anlayabilirim ? Amfim yok. Ses kartı var. Aynı gitardan yakın çevremde yok.
Selamlar, Fender telecaster bir gitarım var. Tonundan gayet memnunum. Fakat gitar aynı model emsallerine gore biraz düşük çıkış veriyor gibime geldi. Çıkışın normal mi düşük mü olduğunu nasıl anlayabilirim ? Amfim yok. Ses kartı var. Aynı gitardan yakın çevremde yok.
Hayır şu anlamda söyledim, kıyasladığın gitarların tel yüksekliğinden manyetik yükseklik ayarına kadar etki edebilir. Bu arada ses kartı manyetiğin karakterini ne yazık ki kıyaslamak için en azından çok filtreli presetlerde yeterli değil. Örneğin elimde 15 yıllık jem7v var onun manyetikleri, emg 81-85, fishman devin townsend signature, dmz liquifire ve d activator var. Yükseklikleri tarzları vs farklı farklı ama hakikaten farkı bir 5w bile olsa lambalı bi amfide hissettiğin 10 da 8farksa ses kartında 10 da 1 farka falan geliyor. Onun haricinde manyetiğin tamiri vs ya da direnç testiyle vs ölçümü hakkında pek bilgim yok
İlginize çok çok teşekkür ederim. Bilgim olmadığı için kurcalamamayı doğru buluyorum hiç dokunmayayım ben 😀 . Yolum dülerse aldığım yerin Luthier'ine danışırım 🙂 Dirençlerin Ölçümü yapıldığında okunan değerler, olması gereken aralıktaysa manyetik normal durumda problem yok demek oluyor ?