yucel demiş ki:Oksitleri Nasıl temizlersin bir fikrim yok, ama klavyenin üstünü Lemon oil(limon yağı) cleaner& conditioner diye tabir edilen bir solüsyon kullanmanı öneririm,klavyendeki kirleri temizler,çok azda tellerinide bu solüsyonla silersen kayganlaşıp gitarının çalımını kolaylaştıracaktır.8-10$ civarında bir fiyatı vardır.bilgine...
DrB demiş ki:Ama dedigim oyle grezyagi falan degil, cok ince dikis makinalarinda kullanilan (ve pahalica bir sey olan) makina yagi.
Doğrudur üstadım katılıyorum,maple saplı olan bir gitarımda kullanıp sakıncasını görmedim,kullanılabilir diye düşündüm.DrB demiş ki:yucel demiş ki:Oksitleri Nasıl temizlersin bir fikrim yok, ama klavyenin üstünü Lemon oil(limon yağı) cleaner& conditioner diye tabir edilen bir solüsyon kullanmanı öneririm,klavyendeki kirleri temizler,çok azda tellerinide bu solüsyonla silersen kayganlaşıp gitarının çalımını kolaylaştıracaktır.8-10$ civarında bir fiyatı vardır.bilgine...
Selamlar Yucel,
Valla "lemon oil" rosewood icin illa ki lazim, malum rosewood daha kuruca ve gozenekleri zamanla acilan bir agac oldugu icin o yag cok ise yariyor. Ama ince makina yagi da oluyor bu arada, 10 senedir bir sey olmadigina gore demek ki kotu degilmis. Ama dedigim oyle grez yagi falan degil, cok ince dikis makinalarinda kullanilan (ve pahalica bir sey olan) makina yagi.
Amma vellakin, maple saplar icin yaga gerek yok, zira agac rosewood gibi acik gozenekli olmadigi icin ustunde nitro laquer veya poly finish olmasa da (cok nem degisikligi olmadigi surece) hic bir sey olmaz. Kolonya (yani alkol) onu cok iyi temizler, yaglari (elden gelen) iviri ziviri guzel alir. Hatta ondandir ki musicman (ve peavey) van halen modellerinin saplarinda herhangi bir finish yoktur.
B
yucel demiş ki:Doğrudur üstadım katılıyorum,maple saplı olan bir gitarımda kullanıp sakıncasını görmedim,kullanılabilir diye düşündüm.DrB demiş ki:yucel demiş ki:Oksitleri Nasıl temizlersin bir fikrim yok, ama klavyenin üstünü Lemon oil(limon yağı) cleaner& conditioner diye tabir edilen bir solüsyon kullanmanı öneririm,klavyendeki kirleri temizler,çok azda tellerinide bu solüsyonla silersen kayganlaşıp gitarının çalımını kolaylaştıracaktır.8-10$ civarında bir fiyatı vardır.bilgine...
Selamlar Yucel,
Valla "lemon oil" rosewood icin illa ki lazim, malum rosewood daha kuruca ve gozenekleri zamanla acilan bir agac oldugu icin o yag cok ise yariyor. Ama ince makina yagi da oluyor bu arada, 10 senedir bir sey olmadigina gore demek ki kotu degilmis. Ama dedigim oyle grez yagi falan degil, cok ince dikis makinalarinda kullanilan (ve pahalica bir sey olan) makina yagi.
Amma vellakin, maple saplar icin yaga gerek yok, zira agac rosewood gibi acik gozenekli olmadigi icin ustunde nitro laquer veya poly finish olmasa da (cok nem degisikligi olmadigi surece) hic bir sey olmaz. Kolonya (yani alkol) onu cok iyi temizler, yaglari (elden gelen) iviri ziviri guzel alir. Hatta ondandir ki musicman (ve peavey) van halen modellerinin saplarinda herhangi bir finish yoktur.
B
DrB demiş ki:Dert etme, cok telecasterda (maple sapli) bu olur, mesela benimkinde (95 amerikan) mubaret her frette var. Kullanildigini gosteriyor. 😉
B