Line6'nın pod 2.0 ve spider IV 30w modellerini kullandım son birkaç yıldır. Modelleme olayı bence gayet hoş. Daha aktif olarak metal müzikle ilgilendiğim dönemlerde böyle basit çözümler yoktu. Marshall olayında Cooldog' a katılıyorum. Stüdyolarda avt olsun, mg serisi olsun 50w - 100w artık alt serilerden ne denk geldiyse çok kullandık; line6'yı daha lezzetli buluyorum, düşük bütçeli prodüksiyonlar için daha kestirme sonuçlar veriyor sanki. Youtube'dan line6 spider'ın "insane" modellemesini dinlersen metal ile ilişkisini çok rahat görürsün. Eq ayarlarıyla da biraz oynayarak rahat bir şekilde modern metal tonlarına ulaşırsın.
Diğer yandan Cem Tektek'in dediği gibi basit bir lambalı amfiye ds1, mt2 gibi bir pedalla yaslanarak hayvani tonlar da alınıyor. Kafa-kabin-lamba-pedal olaylar biraz daha karışık ve maliyetli ama sonucu tatminkar.
Bütün bunlar bir tarafa ekipmanı kullanacağın mekan, ekipman kadar önemli bence. Benim gibi evde, dingil komşularından sakınarak 1.-2. kademelerden daha yukarıya sesi açamadan kullanacaksan (yada kulaklık olayına mahkumsan) işin gerçekten zor, 1*12 muhteşem spikırı4.-5. kademelere getirmeden istediğin hacimli tonlara ulaşamıyorsun (en azından metal için).
Diğer yandan Cem Tektek'in dediği gibi basit bir lambalı amfiye ds1, mt2 gibi bir pedalla yaslanarak hayvani tonlar da alınıyor. Kafa-kabin-lamba-pedal olaylar biraz daha karışık ve maliyetli ama sonucu tatminkar.
Bütün bunlar bir tarafa ekipmanı kullanacağın mekan, ekipman kadar önemli bence. Benim gibi evde, dingil komşularından sakınarak 1.-2. kademelerden daha yukarıya sesi açamadan kullanacaksan (yada kulaklık olayına mahkumsan) işin gerçekten zor, 1*12 muhteşem spikırı4.-5. kademelere getirmeden istediğin hacimli tonlara ulaşamıyorsun (en azından metal için).