Marshall AVT50 hala alınırmı

emre

emredemirel002
Marshall avt50 nin görüntüsü ve sundukları hoşuma gidiyor fiyatıda uygun ama drive tonlarının çamur gibi olduğunu duydum ve 20 yıllık olması kafamı karıştırıyor drive işi gerçekten kötümü ts9 la falan çözülürmü birde yaşının getirdiği yorgunluk bir bakımla giderilebilir mi? Rock ve heavy/thrash metal tarzlarında çalıyorum.

Daha dun bir konuda vox’un yeni nesil modellemeli bir amfisi ile kiyaslanmisti.

Alinir, bakimlik bir durum yok. Bozulursa tamir ettirilir ve kullanilir.

Avt’den bir onceki seri gen1 ve gen2 valvestate serileri bile alinir.

Denemeden almamakta yarar var. Yabanci forumlarda da avt serisinin kendinden onceki valvestate gen1 ve gen2’lere gore yuksek gainlerde daha fuzz’li bir drive verdigi konusuluyor.

Bence oyle degil. Clean, drive ve ts808 boost’u ile cok guzel oluyor. Gunluk ortalamamdan daha sert seyler calmak istedigimde de ehx metal muff gibi pedallarla destekleyerek cok guzel sonuc veriyor.

Ancak cok yakin bir arkadasim bu dusunceme katilmiyor.

Bu nedenle detaylica denemek onemli.

Tup(ler) iyi durumda ve amfi calisir durumdaysa bakima cok gerek yok.

Gerekirse tup(ler) degistirtilebilir. Potanslarda cizirti yoksa kullanmaya devam.

Bozulursa kim yapar bilemem ancak Izmir’de ADD+ dukkaninda gormustum. Tamir edilip sagligina kavusmustu. Demekki birileri bu aleti tamir edebiliyor.

Bir de speaker konusu var. Bu kadar yasli amfilerin speakerlari degismis degistirilmis olabiliyor. Icinde hangi speaker olduguna iyi bakmak lazim. Markasiz nispeten dusuk kalite bir speaker ile bilindik marka model iyi speakerlar arasinda cok ciddi fark oluyor.

En son kullandığım ana amfim 50 yaşındaydı, kayıt ekipmanlarım 60.

20 senelik bir amfi için fazla endişeleniyorsunuz bence. Bu olaylarda en çabuk bozulan ve en ucuza değiştirilebilecek olan şeyler kondansatörlerdir, lamba eskimişse artık çalışmaya etki ediyorsa da kolayca değiştirilebilir. Yanma patlama, üzerine bir şey dökülme, hoparlör yırtılması olmamışsa o amfi yıllarca çalışır merak etmeyin. Bu iş göründüğünden daha basittir.

Geri