xodor demiş ki:
xodor demiş ki:
Bu yaz ünv. kazanırsam amfi alacağım ama hem iyi bişey almak hemde stüdyo da(özellkle ünv.)çalacağım için analog sette kurmak istiyorum.Şimdi yurtta yada evde amfinin sınırları belli ve özel bir yer olmassa sık sık stdyoda olmam gerekir o zaman da analogun önemi artıyor.Marshall mg 15-30(şu an proc olduğu için fx e gerek yok ses kaliteside evde sesi fazla açamadıktan sonra çok fark etmeyecektir bence) yada avt 20 yada 50 ama o zaman da pedal parasından kesmem gerekiyor avt20 sahneye yetermi bimiyorum, ya önüne mikrofon dayana bilir tabi.Sorun üniversitede işte amfiyi kullanmassam boşa gider analog daha iyi olur ve her şeryin başı nerdeyse amfi sizce ne yapmalıyım şimdiden sağolun.
Sorumu tekrarlıyorum arkdaşlar benim için çok önemli çünkü.Halilpazarlama özellikle senden yorum bekliyorum olmassa ö.m atacağım, şimdiden çok sağol.
eğer bilgisayar kullanıyorsan ve sahnede kolaylık olsun diyorsan 15-20 wattlık amfilere hiç bakma bile.analog pedallar transistörlü ve yarı lambalı amfilerde 50 watt aşağısında iyi performans vermiyor.Amfilerin kabinlerinin boyu inç olarak küçüldükçe pes sesleri verme başarıları azalıyor.yani 15-20 wattlık bir amfile barda falan çalamazsın.sesi açtıkça vızıltı gibi gelmeye başlar.benim sana tavsiyem sahne olayı düşünüyorsan öğrenci olduüun için masraf yapmayayım diyorsan amfi almaman yönünde olur.çoğu arkadaşa söylüyorum 15-20 wattlık transistörlü almak hiçbir işe yaramaz.onun yerine
sansamp (triac7 / gt2) + delay + booster (sd1-ts9 v.b.) + wah + isteğe bağlı olarak ultraG kabin simülatöre şeklinde bir setup doğrudan sisteme girişte hem çok başarılı sonuçlar vermekte hep taşıma açısından pratik olmakta.ayrıyetten analog bir sistem kurmuş oluyorsunuz.ve sansampın üstündeki amfi modellemeleri ve mic simulatörlerinden yararlanmış oluyorsunuz.
misal
avt20 aldığınızı düşünelim
300 ytl diyelim(emin değilim salladım
😀 )
100 ytl drive pedalı diyelim (ana drive+booster)
130 ytl delay (dd3 baz alırsak )
130 ytl (morley bh1 veya gcb95)
toplam 660 ytl yaptı.ama elinizde ses seviyesi yetersiz ve maksimum 2-3 ton çeşidi alabileceğiniz bi ekipman oldu.ve sadece evde işe yarayacak bi sistem.
sansamp triac / gt2 aldığımız var sayalım
sansamp triac 180
delay dd3 130
wah 130 (bh1)
ultra G - 50 ytl
toplam 490 ytl ve bir çok çeşit ton alabileceğiniz bir setupınız oldu.tercihe bağlı daha sert tonlar kullananlar gt2 alabilir.
tabiki amfi her zaman en iyisidir ama 15-20 watt kutu gibi transistörlü amfidense böyle bir setupı tercih ederim.bardamı çalıyorum girerim doğrudan miksere cayır cayır çalarım.evde bağlarım pcye çok rahat kayıt yaparım.sadece sansamp tek başına bile kayıtta harikalar yaratmaktadır.analog sistemle kayıt yapmak zahmetlidir biraz.
ilerde param olunca alırım alltube bi amfi yine elimdeki setupımı kullanırım.15 watt bi amfi elinizde kalır satar satamazsınız hiç bir işe yaramaz.elimde amfi olmasına rağmen ben bile kayıt için simulatör aletleri kullanıyorum.hatta parayı toplayım sırf amfi taşıma veya kayıt için sansamp alıcağım.sansamptan daha iyi simulatörler var ama fiyat performans olarak değerlendirdim ben.