Marshall DSL5CR

• Konuyu açan Konuyu açan OzaNN23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

OzaNN23

OzaNN23
Dostlar herkese merhaba analog bir setupa geçmeyi düşünüyorum. Amfi olarak ise Marshall DSL5CR mantıklı geldi tonlarını da beğendim fakat evde kullanım için 0.5w modunda üzmeyecek bir sound alabilir miyim ya da aldığımda 0.5w modu bile çok sesli olabilir dendi daha önce lambalı amfi kullanmadığım için de aklıma takıldı kullanan birisi varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. Pedal platform olarak kullanmak için hem evde hem sahnede iş görecek amfi öneriniz varsa da paylaşırsanız güzel olur.

amfi güzel ve amacına uygun ama 0.5 bile olsa Gain ve Volume ile epey etkileşimli bir amfi... yani biraz yüklenmen daha keyifli hale getiriyor ki o zaman da evde kullanıma uygun mu diye sormak lazım... açıkçası komşularına ve bina malzemene bağlı

Dubleks evin üst katında dsl20yi sadece clean ve crunch kullanabiliyorum o da overdrive pedalıyla. Yuzde 50de distortiondayken sikayet geliyor. Dsl serisinin icinden canavar cikmasi icin en az yarisina kadar acman gerekiyor ordan hesap et. Bangir bangir distortion calinca apartmandan sikayet gelebilir yalıtım iyi degilse

2 sene kullanmıştım bu amfiyi ve dsl5 gerçekten orjinal marshall ruhunu taşıyor. Fx loop, aux, reverb, çift kanal, kulaklık gibi özelliklerle klasında epey ilgi çekici bir alet. Bu amfi bence "ben hem katanayı ve bilimum isviçre çakısı dijitalleri döverim, hem sikletimdeki lambalıları kündeye getiririm" iddiasıyla ortaya çıkmış bir alet. Sen lambalısın, kulaklıkla auxla ne işin var diyen olmayınca meydanı boş bulup bey paşa gibi dolanıyor dsl5 reis.

Bunların sweet spot genelde volume saat 11 12 civarı, yani volume hep yarıda durmalı. Bu clean kanal içinde geçerli. Bu da aşağı yukarı 80db civarına denk geliyor en olumlu senaryoda.

Pedal platformu olarak da verimli ve daha kullanışlı ama gain pedaldan geldiği için o marshall ruhu kuş olup uçuyor.

Bence bu amfideki 1w ve 0.1w olayı da tamamen pazarlama stratejisi. Bu değerlerde amfi bir anda süt dökmüş kedi gibi oluyor, tüm headroom kayboluyor ve çok fazla kompresyon yapıyor. Amfi düşük volumde satüre olmak için debeleniyor ama yapamıyor. (1w 0.1w lambalı amfi de ayrı tartışma konusu).

Şu aux zaten böyle 10 inç mono dümdüz bir speakerda sanki sonradan ekleyelim gitsin kafasında konulmuş gibi. Sesi açtıkça çamurlanıyor, açmayınca cami amfisi gibi hatur hutur ne idüğü belirsiz bir deneyim sunuyor.

Adamlar oturmuş bir de "şuna kulaklık girişi de takalım da gece falan çalsın fukaralar, preamp katından örselesinler kulaklarını hehe" diye anlaşmışlar gibi kulaklık girişi de var.

Sonuç olarak bu amfi Türk tipi apartman katı için uygun değil bence. Marshall dile gelse "açmayacaktın sesi de beni niye aldın kurcalıyorsun" der. O fiyat bandında daha verimli seçenekler vardır bence.

pedal platformu yapacaksan ve organik amfi lezzetinden de vazgeçmek istemiyorsan ona en yakın randımanı verecek olan Catalyst incele derim... bu ne ya aynı Katana deme, değil 😉

Konuya uzaksanız tuhaf gelebilir ama bu seride ev ortamında kullanmaya en uygun amfi dsl40cr, keza üstünde hem master volume hem de ayrı channel volume düğmeleri var. Master volume'ü yüksek tutup channel volume'leri alçak tutarak insancıl ses seviyelerinde güzel ton alabiliyorsunuz. Ayrıca celestion v-type da bu amfiyle güzel anlaşmış denebilir.

Ha bu işin asıl zevki sesi köklemekte ama illa alınacaksa bunu alın. Öbürler çok keyif vermez büyük ihtimalle.

Konuya uzaksanız tuhaf gelebilir ama bu seride ev ortamında kullanmaya en uygun amfi dsl40cr, keza üstünde hem master volume hem de ayrı channel volume düğmeleri var. Master volume'ü yüksek tutup channel volume'leri alçak tutarak insancıl ses seviyelerinde güzel ton alabiliyorsunuz. Ayrıca celestion v-type da bu amfiyle güzel anlaşmış denebilir.

Ha bu işin asıl zevki sesi köklemekte ama illa alınacaksa bunu alın. Öbürler çok keyif vermez büyük ihtimalle.

Evet bu mükemmel bi özellik, yüzde 50-60 açmadan da dolguna yakın bir distortion verebiliyor dsl40. dsl20'de sesi yüzde 40 altına düştüğün anda cılızlaşmaya başlıyor distortion. ayrıca master 1-2 olması boosta ihtiyaç bırakmıyor boardda, footswitch de daha fazla ton veriyor clean pushed clean, crunch gibi. fx loop devreleri de daha üst kalitede. İmkanım olduğunda DSL20'yi satıp 40 alacağım önümüzdeki 1-2 yıl içinde.

Clean'de gain'i ister sona getir ister ortala; volume'u da ortala hiiiç sıkıntı yok. Ultra gain'i de sona getir amaaaaa apartman dairesinde ultra volume'u 1'den yukarı çıkaramıyorsun. Aslında işini 1 de görüyor. Bu dediğim normal güç. 0,5w'de belki arttırabiliyorsun (başta bi denediydim. Ne zamandır ultrada denemedim) Ben drive tonunu yeterli bılmadığım için fx loop'a Boss metal zone (dist 0, drive amfiden) ve eq-7 pedallarını koydum. Send'den de aldım tabi. Gitarı input'a taktım direk. Taş gibi de distortion oldu aslında ama neden metal zone ile input'a bağlayarak istediğim tonu alamıyorum anlamadım.
Pedallar artık üstünde durmuyor tabi, birer buçuk metre kablo aldım send'den uzatma ve return'a dönüş için

20260412_164913.webp

Clean'de gain'i ister sona getir ister ortala; volume'u da ortala hiiiç sıkıntı yok. Ultra gain'i de sona getir amaaaaa apartman dairesinde ultra volume'u 1'den yukarı çıkaramıyorsun. Aslında işini 1 de görüyor. Bu dediğim normal güç. 0,5w'de belki arttırabiliyorsun (başta bi denediydim. Ne zamandır ultrada denemedim) Ben drive tonunu yeterli bılmadığım için fx loop'a Boss metal zone (dist 0, drive amfiden) ve eq-7 pedallarını koydum. Send'den de aldım tabi. Gitarı input'a taktım direk. Taş gibi de distortion oldu aslında ama neden metal zone ile input'a bağlayarak istediğim tonu alamıyorum anlamadım.
Pedallar artık üstünde durmuyor tabi, birer buçuk metre kablo aldım send'den uzatma ve return'a dönüş için

183197 eklentisini görüntüle

İnputtan gönderip boostlayamayıp direkt fx looptan gönderip de alabildiysen headrooma takılmışsın demektir, benim de başıma gelmişti öyle çözdüm

Pedal platform amfisi olarak kullanacaksan katana-catalyst-orange crush vb. amfileri daha çok tavsiye ederim. Sonuçta evde belirli bir ses seviyesinde kullanacağın için hem kontrolü daha kolay olur hem de alacağın ton lambalı amfi tonundan çok uzak olmaz.

5-6 yıldır elimde boss katana var. İlk birkaç hafta dışında drive kanallarını hiç kullanmadım. Aşırı tiz kulak tırmalayan bir sesi var kanaatimce ama clean kanalını gayet keyifli buluyorum.

Pedal platform amfisi olarak kullanacaksan katana-catalyst-orange crush vb. amfileri daha çok tavsiye ederim. Sonuçta evde belirli bir ses seviyesinde kullanacağın için hem kontrolü daha kolay olur hem de alacağın ton lambalı amfi tonundan çok uzak olmaz.

5-6 yıldır elimde boss katana var. İlk birkaç hafta dışında drive kanallarını hiç kullanmadım. Aşırı tiz kulak tırmalayan bir sesi var kanaatimce ama clean kanalını gayet keyifli buluyorum.
Katana'nı pedallar ile uyumu nasıl ?

Pedal platform olarak kullanacağım için katana,catalyst vs gibi modelleme amfiler çok dijital olmaz mı zaten üzerindeki efektleri de kullanmayacağım analoga geçmişken amfi de tam taşısın gibi düşündüm.

"dijital olmak" ..?
bu biraz şehir efsanesi olmaya başladı... hayır dijital olmaz ... elbette lambanın tepkilerini vermez ama ev için makul ses seviyesinde hele de üstündeki efektleri kullanmaz, sadece pre ve power amp gibi kullanırsan kaliteli hoparlörü ile gayet güzel olur ... özellikle de Catalyst
yani dijital alet bunlar elbette dijital olur ama bu korku biraz 90'lardan kalma, sonuçta eski tabirle Atari oyunu gibi ses çıkmaz veya en eski Nokia telefonlar gibi 🙂

Geri