soru 2 nin cevabı 1035792468 mi?
Kestim gülmeyi 😀
Kestim gülmeyi 😀
cesareborgia demiş ki:Soru1- Telefon çalınca dedektif X yerde iki kol saati gördü.Saatler durmuştu.Dedektif X hemen her iki saati de kurup doğru zamana getirdi ve birini sol diğerini sağ koluna taktı.Bir saat sonra sol saat 1 dk ileri gitmiş,sağ saat ise 2 dk geri kalmıştı.Ertesi sabah sol saat,7 yi gösterirken sağ saat,6 yı österiyordu.Telefon saat kaçta çalmıştı?
Char-BooRacK demiş ki:soru 2 nin cevabı 1035792468 mi?
Kestim gülmeyi 😀
gorona_arxebo demiş ki:cesareborgia demiş ki:Soru1- Telefon çalınca dedektif X yerde iki kol saati gördü.Saatler durmuştu.Dedektif X hemen her iki saati de kurup doğru zamana getirdi ve birini sol diğerini sağ koluna taktı.Bir saat sonra sol saat 1 dk ileri gitmiş,sağ saat ise 2 dk geri kalmıştı.Ertesi sabah sol saat,7 yi gösterirken sağ saat,6 yı österiyordu.Telefon saat kaçta çalmıştı?
bulduğum cevabı aktarıyorum. telefon saat 10:40 da çalmıştır. 1 saatte biri 1 dakika ileri diğeri 2 dakika geri gittiğine göre saatte 3 dakika farkederler. sabah aralarında 1 saat fark olduğuna göre 60/3=20 den olayın 20 saatte geçtiği anlaşılır. birini 58 ile 20'yi çarpıp diğerinide 61 ile 20'yi çarğarak buluruz.
yani kısacası saat 10:40'da telefon çalmıştır. tabi yanlış olma ihtimalide var ama pek sanmıyorum 🙂
cesareborgia demiş ki:Bu soru daha güzel..Bakalım bunu yapabilen çıkacak mı?? 😀
Saatinizin akrep ve yelkovanı her 65 dakikada bir üst üste geliyorsa,geri mi kalıyordur ileri mi gidiyordur?
Bu hata saatte ne kadardır??
Buyrun 😀
cesareborgia demiş ki:Char-BooRacK demiş ki:soru 2 nin cevabı 1035792468 mi?
Kestim gülmeyi 😀
değil char 😀
cesareborgia demiş ki:Bu soru daha güzel..Bakalım bunu yapabilen çıkacak mı?? 😀
Saatinizin akrep ve yelkovanı her 65 dakikada bir üst üste geliyorsa,geri mi kalıyordur ileri mi gidiyordur?
Bu hata saatte ne kadardır??
Buyrun 😀
cesareborgia demiş ki:Bayan X,erkek kardeşi,kocası,oğlu ve kızı bir cinayet olayına karışırlar.Bu 5 kişiden biri,içlerinden birini öldürmüştür.
Tamamen bu beş kişiye ait olan şu bilgiler bilinmektedir.
*** Bir bay ve bir bayan cinayet sırasında mutfakta yemek yemiştir.
*** Öldüren ve öldürülen,cinayet sırasında deniz kenarında yalnızdırlar.
*** Çocuklardan bir tanesi cinayet sırasında tek başına yatak odasındadır.
*** Bayan X ve kocası cinayet sırasında birlikte değildirler.
*** Öldürülenin ikiz kardeşi suçsuzdur.
*** Öldüren,öldürülenden daha gençtir.
Bu beş kişi içinde kim kimi öldürmüştür??
Me_ThuS demiş ki:cesareborgia demiş ki:Bayan X,erkek kardeşi,kocası,oğlu ve kızı bir cinayet olayına karışırlar.Bu 5 kişiden biri,içlerinden birini öldürmüştür.
Tamamen bu beş kişiye ait olan şu bilgiler bilinmektedir.
*** Bir bay ve bir bayan cinayet sırasında mutfakta yemek yemiştir.
*** Öldüren ve öldürülen,cinayet sırasında deniz kenarında yalnızdırlar.
*** Çocuklardan bir tanesi cinayet sırasında tek başına yatak odasındadır.
*** Bayan X ve kocası cinayet sırasında birlikte değildirler.
*** Öldürülenin ikiz kardeşi suçsuzdur.
*** Öldüren,öldürülenden daha gençtir.
Bu beş kişi içinde kim kimi öldürmüştür??
Burda ikiz kardeş kim ben mi göremiyorum.
Josephking sadece 5 bilinenle çözmüşsün sende. Bu şekilde Kız babasını öldürmüş olabilir. Oğlan odada yanlız ve bayan x te kardeşiyle yemek yiyor olabilir. Yada Oğlan yine odada yanlız. Baba ile kız yemek yiyor. Erkek kardeş bayan x i öldürüyor. 6. bir bilinene ihtiyaç var çözümün tek olması için.
Üçgenli soruyla ilgili olarakta biraz havada kalmış ama öyle bir şekil yok geometrik olarak.O üçgeni ilk şekildeki gibi bile parçalayamayız ne yazıkki. İkinci şekilse dahada ekstrem.Sebebi eğimde nasıl olduğu söylenmemiş ben söyleyeyim. İlk şekilde alanlara bakılırsa alttaki dikdörtgen kısım 15 birim fakat üçgenlerden geriye kalan alan 15,5 birim olmalı bu bükülme de kırmızı üçgenin eğiminin asıl üçgenden büyük olması sonucu oluyor. Eğer oranlarsanız kırmızı üçgenin o köşeye denk gelmeyeceğini anlarsınız. İkinci şekildede aynı problemden 16 birim alan kalıyor. Göz aldatmacası bu kardeşim matematik değil 😛
Me_ThuS demiş ki:Yani sonuç olarak kesin değil eğer dayı küçükse ki hakkaten olabilme olasılığı var bu durumda seçenekler çoğalıyor. Bu tür sorularda kabullenmeler zaten soru başında verilir. Verilmeli hatta. İkizler meselesini kim çözecek 😀