Ben tam tersini düşünüyorum, kaldıki bas zaten tonu koyulaştırmaz. Tonewood ne demek biliyormusunuz ? Sadece maun için kullanılan bir sıfat olduğunu mu sanıyorsunuz ?Koyu agaclar eq ile parlatilabiliyor ama maple'da o is oyle degil acikcasi. Maple bir sapa amfiden bas acarak koyulasmayip, woofy tinlamakta. Maun sapi her zaman daha iyi buluyorum. Yoksa tonewood denmezdi. Emg takacaksan da agacin cok onemi kalmiyor.
Bugune kadar kullandigim gitarlar bana bunu ogretti. Maple tuseli ne gitar varsa uzagim. Almiyorum ve kullanmiyorum. Spanky tabir edilen tonundan nefret ediyorum. Bu yuzden Suhr, Vigier gitarlarin amfi soundunu aldiktan sonra, hayir kesinlikle bu degil diye birakmisligim coktur.Ben tam tersini düşünüyorum, kaldıki bas zaten tonu koyulaştırmaz. Tonewood ne demek biliyormusunuz ? Sadece maun için kullanılan bir sıfat olduğunu mu sanıyorsunuz ?
Bugune kadar kullandigim gitarlar bana bunu ogretti. Maple tuseli ne gitar varsa uzagim. Almiyorum ve kullanmiyorum. Spanky tabir edilen tonundan nefret ediyorum. Bu yuzden Suhr, Vigier gitarlarin amfi soundunu aldiktan sonra, hayir kesinlikle bu degil diye birakmisligim coktur.
Bugune kadar kullandigim gitarlar bana bunu ogretti. Maple tuseli ne gitar varsa uzagim. Almiyorum ve kullanmiyorum. Spanky tabir edilen tonundan nefret ediyorum. Bu yuzden Suhr, Vigier gitarlarin amfi soundunu aldiktan sonra, hayir kesinlikle bu degil diye birakmisligim coktur.
Yalnız burada maple tuşeden bahsetmiyoruz. Tuşe hariç sapın genelinde kullanılan ağaçtan bahsediyoruz. Ayrıca maple tuşenin verdiği zevki başka tuşeler veremez. Maple tuşeyle spanky diye tabir ettiğin tonunda bir alakası yok
Alakası var, çıkış yeri orası hatta. (Crtl+F yapıp "spanky" yazarak geçtiği yerleri bulunuz, okuyunuz.)
1) Bare Knuckle Forumundan: Maple vs Rosewood and mid scoop
2) Reddit:
3) Seymour Duncan Forumundan: Rosewood or maple fretboard??
4) Grosh Guitars Forumundan: Swamp Ash + Rosewood or Maple fingerboard | Official Grosh Guitars Forum
5) The Gear Page: Rosewood fingerboard on tele: spanky?
Maple tuşe ne yazıktır ki "spanky" bir ton vermesiyle bilinir. Elimden geçen onca Strat'tan sonra Rosewood tuşenin ne kadar güzel olduğunu anladım, sonrasında bir daha Maple tuşe strat almam.
Alakası yok diyorsanız, lütfen benim gibi kaynak göstererek argümanınızı güçlendiriniz.
Ben sesin govdeden tinladigini saniyordum. Sapin agac cinsi tonda nasil bu kadar etkili olabiliyor?
Neden yazık olsun onu anlamadım, ben maple'ın spanky tonlarından gayet memnunum beğenmiyorsanız başka ağaçları tercih edersiniz, çaresi var.
Hocam gövde tonun rengi konusunda değil de tonun ağırlığı ve sustaini açısından saptan daha önemli diye biliyorum. Gövde ne kadar kalın ve büyükse sustan o kadar artıyormuş.Ben sesin govdeden tinladigini saniyordum. Sapin agac cinsi tonda nasil bu kadar etkili olabiliyor?
... diyip de Youtube videosunu referans almak da güzelmiş. O videonun kaydından başlayarak upload edilmesine kadar, internetten sizin stream edişinizden kulaklık/speaker'ınıza ulaşana kadar ne kadar küçültüldüğünü ve compress edildiği biliyor musunuz?maple ve rosewood arasında hissedilir bir fark yok:
Video değil de, çalınca gayet net hissediliyor sevgili @ElektroBoogie. Rosewood nasıl desem, yabancıların deyimi ile daha "bite", köşeli, daha agresifçe. Maple ise daha yuvarlak, daha efendi bir ağaç. Rose kadar bite değil.