gokcen demiş ki:keşke birazda prog metal üstüne değinilseymiş
sitem ettim,napim
Daishuman demiş ki:gokcen demiş ki:keşke birazda prog metal üstüne değinilseymiş
sitem ettim,napim
sadece o mu?..isveç death metali bi cümleyle geçilir mi abi??...(bitek arch enemy o da konsept gereği tarzdan bahsedilmedi)
alierkanimrek demiş ki:Belgeselde grupların sınıflandırıldığı grafik internette var mı acaba bilen var mı?
enchant demiş ki:insan böyle bir şeye kalkıştıysa en iyisini yapmalı bence. çok yüzeysel olarak işlenmiş bir belgesel. bu tarz belgeseller uzun olunca güzel oluyor. nasıl olsa sinemalarda gösterilmedi. yap şunu 1.5 saatlik iki bölüm halinde. progressive metal'den bahsedilmemiş olması çok kötü. onun yanında diğer metal tarzları da yüzeysellikten nasibini almış. zevkle izleniyor ama çok şey eksik...
kingofloss__ demiş ki:Bende Progressive Metal'den bahsedecek diye çok bekledim ama olmadı.Listeleme kısımlarında bir saniyeliğine gösterdiler o kadar...Üzüldüm sonuçta en saygı duyduğum türlerin başında geliyor.Genelde sadece Heavy Metal,Black Metal ve Death Metal'i ele aldılar.İzlemesi zevkli,doğru ama fazla yüzeyselliğe takılmışlar.
Metal müziğin daha çok magazinsel tarafı ele alınmış.Özellikle Norveç Black Metal'i diye bahsedip,gidip en televolelik gruplar olan Mayhem ve Gorgoroth'u karşına alırsan,tabii böyle ilginç şeyler yaşanır.Varg Vikernes'ten bahsedildi mesela,kendisi NBM'nin en magazinsel şahıslarından...Aslında satanist değil,Aasatru'ya (Eski Viking dini) inanan bir neo-paganisttir.NBM yapan birçok grup gibi o da şeytanı sembolik olarak kullanıyor.Bu nokta anlatılmalıydı.Zaten NBM bölümünde bir Ihsahn bir de Gruttle Kjellson mantıklı şekilde konuştular,görüşlerine katılmasam da saygı duyuyorum.En azından ona buna "f.ck","s.it" demediler.
Bu arada yeni belgesel geliyormuş.Bu sefer dünyanın çeşitli ülkelerinde metal müzik konu alınacakmış.
merve100 demiş ki:dvd si çıksın zaten ilk işim alıp defalarca izlemek olur çünki o belgeseli defalarca izlesem doymam yani öyle güzel bir belgesel arkadaşlar ne zaman çıkıyor bileniniz varmı???
kingofloss__ demiş ki:O kısım kesinti değil,ekstra...Altyazılarını bulman zor...