Albümü baştan sona dinledim. Metallica'nın reklamı ve devamı için iyi, kalitesi için vasat bir albüm.Bitmek bilmeyen şarkı uzunluğu ve gitar-davul tonlamalarıyla death magnetic'e, ritm-vokal uyumlarıyla 90'ları hatırlattı bana reload-load zamanları yani. Özetle, death magnetic ile reload arası bir şey olmuş. Şarkılara bir türlü giriş yazılamama, alakasız ritimlerin birbirini takip etmesi va tabi ki 7-8 dklik şarkıların olması, ritm havuzuna atılmış partisyonları seçip seçip üstüne söz yazmak gibi olmuş. Aynı şeyi death magnetic'te de yaptılar çünkü. Ayrıca bazı parçalarda Kirk yine geleneksel olarak Windows 95'te kalmış gibi. Alıştık ona ama birkaç şarkıda hiç solo olmasaydı daha güzeldi demedim değil. Sadece James işini yapmış her zamanki gibi. Zaten 2000'den sonra lars da Kirk de iyice boşladı. James tek kişilik grup yaptı metallicayı neredeyse. Bir de bu şarkıların uzaması durumunu, 50-60'lardaki amcaların, oturduğunuz banka gelip oturması, otobüste sizinle muhabbeti açmak için uzun uzun konuşup çabalaması gibi olmuş. Yaşlanınca, şarkıları da uzatmışlar anlaşılan. Bir de thrash gibisimsi başlayıp thrash gibisimsi bitmiş bir albüm. Çok fazla değişken var kimliksiz bir albüm dalgasına kaydedilmiş gibi buna rağmen death magnetic'ten daha iyi kayıt edilmiş. En azından davulları.. Bir şeyi de itiraf etmek gerek, adı metallica olmasaydı bu albümü ilk defa indirirken grubun adı ve albüme tıkladığınızda bunalti .com'da küçük puntolarla 35 kere indirilmiştir bilgilendirilmesiyle indirecektiniz (orayı da uzun süredir takip etmiyorum gerçi ) Sonra da unutup gideceksiniz. 50 yaşından sonra albüm olmuyorsa, yapmak zorunda değiller. Adamlar 50'sinde aga whiplash filan beklemeyin, ride the lightning solosu beklemeyin, thrash beklemeyin diyengilleri şuraya alıyorum: