can kırıkları klibinde 5150 var ama kimin bilmiyorum
DaveMustaine_64 demiş ki:Gereksiz mesajları sildim, konu dışına çıkanlar veya ikili tartışmalara girenlerle ilgili olarak bundan sonra gereken yapılcaktır 🙂
KaptanAmerika demiş ki:ya hala şu adamın hangi anfiyi kullandığını öğrenemediniz.
bu adam marshall(modeli aklımda değil) ve 5150 kullanıyor.
yok şebnem kullanıyor metin onu kullanmıyor faln filan kendi kendinize tartışıyorsunuz.
ben mersin konserinde en önden gördüm kardeşim.kliplerde bilmemnelerde.adamın 5150 kullandığı çok bariz bir şekilde ortada.şebnemde belki aynısını kullanıyordur.yani bir grupta aynı anfiyi kullanan 2 kişi olamazmı🙂
örnek:metallica.
Monster_YGT demiş ki:abi bu amfi konusu zaten şu 6 sayfanın 4 sayfasını kaplamıştır inşallah açıklığa kavuştu bu konu 😀 ama benim aklıma takılan bir şey var metin türkcan eclipse 2 kullanıyor biliyoruz ama benim dikkat ettiğim şey metin türkcanın eclipsesinde 4 potans var ama benim sitelerde falan gördüğüm eclipse 2 lerde 3 potans var bunu nasıl açıklayabiliriz 🙂
Monster_YGT demiş ki:abi bu amfi konusu zaten şu 6 sayfanın 4 sayfasını kaplamıştır inşallah açıklığa kavuştu bu konu 😀 ama benim aklıma takılan bir şey var metin türkcan eclipse 2 kullanıyor biliyoruz ama benim dikkat ettiğim şey metin türkcanın eclipsesinde 4 potans var ama benim sitelerde falan gördüğüm eclipse 2 lerde 3 potans var bunu nasıl açıklayabiliriz 🙂
Eldrun demiş ki:Aslında biraz da Gibson'In kendini beğenmişliği diye düşünüyorum.O kadar üretici Strat üretiyor, Fender niye hiç laf etmiyor. 🙂
Gibson bir ara da PRS'ye dava açmıştı single cutawayli versyon lespaul kopyası diye ama dava Gibson aleyhine sonuçlanmıştı sanırsam. 🙂
Fenderin headstocku tescilli, hem strat hem de tele. Onun taklit edilmesi yasak. Ayrıca gövde konusunda da epey kasıyorlar bu arada, ki becerebilirlerse gerçekten büyük skandal olur keza almak istedikleri patent gövde şekillerini tamamen belirliyor ve bu durumda Ibanez RG benzeri gitarlar bile arada kaynayabilir. Gibsonda ise paralel kenar şeklinde dizili volume tone knobları ile gitarın cutawayi, yani gövdenin sapın alt kısmındaki girintisinin şekli tescilli. O yüzden Gibson'a benzer kasalı tüm gitarlarda o kısım farklı. Headstock da olabilir, onu bilemiyorum.Eldrun demiş ki:Aslında biraz da Gibson'In kendini beğenmişliği diye düşünüyorum.O kadar üretici Strat üretiyor, Fender niye hiç laf etmiyor. 🙂
Gibson bir ara da PRS'ye dava açmıştı single cutawayli versyon lespaul kopyası diye ama dava Gibson aleyhine sonuçlanmıştı sanırsam. 🙂
newzat demiş ki:yalnız ilk sayfalarda pedal setup'ı hakkında bişeyler yazılmış ama bazıları sallama bad horsie 1 kullanmıyor eleman 2 kullanıyor.aslında bu setup olayıda biraz muallakta kaldı yani tam bellide değil belli gibi duruyor ama tam böyle resim lazım adamın gitarı amfisi pedal setup'ı anca ozaman rahat etcez🙂